πολιτιστική ατζέντα events
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Η ώρα της Μπρίτνεϊ, οι υπερήρωες της Marvel και ο Λεβεντογιάννης

Αγαπημένοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν σε μουσικές και θεατρικές σκηνές και πασίγνωστοι tattoo artists έρχονται στη μεγάλη έκθεση για το τατουάζ. 

Οι Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη ετοιμάζονται για μια μοναδική συνύπαρξη επί σκηνής, ενώ οι Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Βίκυ Παπαδοπούλου πρωταγωνιστούν στο πολυβραβευμένο έργο, Closer.

Οι λάτρεις του τατουάζ, έχετε ένα προορισμό αυτό το τριήμερο, το 7ο Athens Tattoo Convention στο Γκάζι, ενώ οι φαν της Μπρίτνεϊ Σπίαρς θα μπορείτε να διαβάσετε πλέον και στα ελληνικά την πολυσυζητημένη αυτοβιογραφία της.

Μουσική

Γιώργος Νταλάρας - Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θέατρο Παλλάς

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, ενώνουν επιτέλους τις φωνές τους, σε μία μοναδική μουσική συνάντηση, με μια καρδιά, στο Θέατρο Παλλάς, από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η Άλκηστις και ο Γιώργος μετρούν πολλά χρόνια φιλίας, αγάπης και συνύπαρξης στη δισκογραφία, όταν τη δεκαετίατου '80 η Άλκηστις ερμήνευσε μοναδικά το Μάμπο Μπραζιλέϊρο στο δίσκο LATIN.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Γιώργος Νταλάρας

Σήμερα, «Με μια καρδιά», οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές θα συναντηθούν επί σκηνής, παρέα με δέκα δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, με τραγούδια σταθμούς από την τεράστια δισκογραφία τους, αλλά και άλλα σπουδαία τραγούδια που διάλεξαν με ζήλο, με μεράκι και με μια καρδιά.

Θέατρο

Closer, Θέατρο Χώρα

Το πολυβραβευμένο έργο του Πάτρικ Μάρμπερ (βραβεία Τόνυ και Ολίβιε), που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από τον Μάικ Νίκολς το 1994, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Χώρα, από τον Δημήτρη Αγιοπετρίτη - Μπογδάνο, με τους Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ και Σπύρο Σταμούλη.

Closer
Με τους Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ και Σπύρο ΣταμούληΠάτροκλος Σκαφίδας

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα εκφραστεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα, τα συναισθηματικά κενά, τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο του μαζί. Ο πόθος, η έλξη, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει διαρκώς και με τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Σινεμά

The Marvels

Στην ταινία The Marvels των Marvel Studios, η Carol Denvers (Captain Marvel) έχει επανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree και έχει πάρει και την εκδίκησή της από την Υπέρτατη Νοημοσύνη. Αλλά οι επιπτώσεις των πράξεων την έχουν φορτώσει με μεγάλες ευθύνες. Όταν τα καθήκοντα της την οδηγούν σε μία ανωμαλία στο γαλαξία που συνδέεται με τους Kree, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστρια της, Kamala Khan, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Captain Monica Rambeau, αστροναύτη για την S.A.B.E.R. Αυτή η απρόσμενη ομάδα, ως “The Marvels”, θα μάθει να δουλεύει μαζί, σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος.

Βιβλίο

«Η Γυναίκα Μέσα μου», Μπρίτνεϊ Σπίαρς

H αυτοβιογραφία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, με τίτλο: «Η Γυναίκα Μέσα μου» κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια γενναία και εντυπωσιακά συγκινητική αφήγηση για την ελευθερία, τη διασημότητα, τη μητρότητα, την επιβίωση, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα. Γραμμένο με ειλικρίνεια και χιούμορ, το συγκλονιστικό βιβλίο της τραγουδίστριας φωτίζει τη δύναμη του έρωτα και της μουσικής- και πόσο σημαντικό είναι να μπορεί μια γυναίκα να πει επιτέλους την ιστορία της, με τους δικούς της όρους.

Mπρίτνεϊ Σπίαρς βιβλίο


Τον Ιούνιο του 2021, ολόκληρος ο κόσμος παρακολούθησε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς να μιλάει δημόσια στο δικαστήριο. Ο αντίκτυπος της δημόσιας φωνής της —της αλήθειας της— ήταν αδιαμφισβήτητος και άλλαξε την πορεία της ζωής της και τη ζωή αναρίθμητων άλλων.

«Η Γυναίκα Μέσα μου» αποκαλύπτει για πρώτη φορά το απίστευτο ταξίδι της — και τη δύναμη που βρίσκεται βαθιά μέσα σε μια από μεγαλύτερες περφόρμερ στην ιστορία της ποπ μουσικής.

Γραμμένη με αξιοπρόσεκτη ειλικρίνεια και χιούμορ, η ρηξικέλευθη αυτοβιογραφία της Σπίαρς φωτίζει την ακατάβλητη δύναμη της μουσικής και του έρωτα — και πόσο σημαντικό είναι να μπορεί μια γυναίκα να πει επιτέλους την ιστορία της, με τους δικούς της όρους.

Το βιβλίο έγινε best seller πριν ακόμη κυκλοφορήσει, ενώ από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο #1 των ευπώλητων βιβλίων στις ΗΠΑ (NYT), αλλά και στο #1 των ευπώλητων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία (Spiegel), Βραζιλία, Γαλλία, Δανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Μεξικό κα.

Η αυτοβιογραφία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς «Η Γυναίκα Μέσα μου», κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου 2023 από την AΘens Bookstore Publications. Την μετάφραση του βιβλίου έχουν κάνει η Χρύσσα Φραγκιαδάκη και ο Τάκης Δρεπανιώτης και την επιμέλεια η Όλια Αποστολοπούλου.

Μην χάσετε

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, στο Athens Book Space

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Έρωτες, έρωτες, έρωτες», την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Το βιβλίο πραγματεύεται δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων, Εριφύλη Μαρωνίτη.

7o Athens Tattoo Convention, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι

Για τρεις μέρες, στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, οι καλύτεροι tattoo artists της Ελλάδας συναντιούνται με τους λάτρεις της τέχνης του tattoo στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και στήνουν μία ολοζώντανη γιορτή στην οποία διασταυρώνονται η τέχνη, ο πολιτισμός και η προσωπική ταυτότητα του καθενός.

7o Athens Tattoo Convention

Αυτό το ραντεβού όσων αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo τα έχει όλα: καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες-είδωλα, χρώματα, σχέδια, Tattoo Contests, Dj sets, Live Bands, Art Exhibition Experience, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Body Painting Show Acrobatics.

Μέρες & Ώρες: Παρασκευή 14:00 – 23:00, Σάββατο 11:00 - 23:00, Κυριακή 11:00 - 22:00

Διαβάστε επίσης

Τατουάζ: Πέντε artists απαντούν στο Newsbomb.gr για trends, στυλ, μυστικά και βαρετά σχέδια

Οι νέες ταινίες στα σινεμά έχουν άρωμα γυναίκας

H αυτοβιογραφία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς κυκλοφορεί στην Ελλάδα



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ