ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Του spinoff το κάγκελο: Σχέδια για νέες σειρές Wednesday, Peaky Blinders και X-Files

Τζένα Ορτέγκα
Η Τζένα Ορτέγκα στο ρόλο της Wednesday Addams
Netflix

To Netflix θέλει νέα spinoffs για Wednesday και Peaky Blinders, ενώ η Disney θέλει reboot των X-Files

Σε μια εποχή που λίγες σειρές έχουν μεγάλη διάρκεια, τα spinoff και τα prequels έχουν γίνει ένας σημαντικός και εγγυημένος -συνήθως- τρόπος για να συνεχιστεί η επιτυχία. Σύμφωνα με το Bloomberg, τo Netflix φέρεται να ετοιμάζει μια νέα spinoff σειρά της οικογένειας Addams, που θα εστιάζει στον Uncle Fester, που έπαιξε ο Fred Armisen.

Κοινώς, γίνεται του... spinoff το κάγκελο, προτού μάλιστα ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης σεζόν του Wednesday, μιας από πιο τις επιτυχημένες αγγλόφωνες σειρές του Netflix. Αν και τίποτα δεν εγγυάται ότι το πρότζεκτ τελικά θα υλοποιηθεί, η πλατφόρμα είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να εξαργυρώσει στο έπακρο τη μεγάλη επιτυχία της σειράς του Τιμ Μπάρτον με την Τζένα Ορτέγκα στο ρόλο της κόρης των Addams, δημιουργώντας μια σειρά προγραμμάτων γύρω από την πασίγνωστη goth οικογένεια.

Με λίγα λόγια, με ένα spinoff το Netflix ελπίζει να βρει έναν φθηνότερο τρόπο για να δώσει σε όλους αυτούς τους φαν της Wednesday έναν λόγο να διατηρήσουν τη συνδρομή τους, καθώς η Ορτέγκα, η οποία αναδείχτηκε σε νέο είδωλο της ποπ κουλτούρας, δεν πρόκειται κάνει για πάντα αυτό το ρόλο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο «γίγαντας του streaming» φέρεται επίσης να ετοιμάζει δύο spinoffs της δημοφιλούς σειράς Peaky Blinders. Ένα από αυτά θα διαδραματίζεται στη Βοστώνη στα μέσα του 20ού αιώνα, μερικές δεκαετίες μετά το αρχικό Peaky Blinders, ενώ ένα άλλο θα επικεντρώνεται στην Polly της οικογένειας Shelby.

Την ίδια στιγμή, η αλήθεια συνεχίζει να βρίσκεται εκεί έξω, καθώς η Disney, η οποία γέννησε την ιδέα των «κινηματογραφικών συμπάντων», αναπτύσσει ένα reboot των X-Files από τον Ryan Coogler, τον σκηνοθέτη των Black Panther και Creed.

Διαβάστε επίσης

«Wednesday»: Μάθαμε πότε ξεκινούν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τον Μέγα Αλέξανδρο - Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Netflix με «Maestro» και μπόλικη δράση: Όλες οι νέες σειρές και ταινίες της εβδομάδας