ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει ένα «Παράθυρο στο Άπειρο» - «Είναι το άλμπουμ της ζωής μου»

Μαργαρίτα Μάτσα, Γιάννης Κότσιρας, Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Μαργαρίτα Μάτσα, Γιάννης Κότσιρας, Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα, με τίτλο «Παράθυρο στο Άπειρο».

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, έγινε η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο Παράθυρο στο Άπειρο.

Μια παρουσίαση γιορτή, παρουσία φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του Γιάννη Κότσιρα αλλά και πλήθους δημοσιογράφων που ήρθαν να ακούσουν τη νέα αυτή δουλειά.

Πάει καιρός που η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση. Όταν όμως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια, ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδάει ανέκδοτους στίχους και ποίηση του Άλκη Αλκαίου σε μελοποίηση ενός από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες της γενιάς του τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τότε ναι, η κυκλοφορία ενός δίσκου είναι είδηση.

Το Παράθυρο στο Άπειρο δεν είναι απλά το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα. Είναι η επιλογή του Γιάννη Κότσιρα να καταθέσει έναν κύκλο τραγουδιών συνθέτη – στιχουργού, από αυτούς που σπάνια πια ηχογραφούνται και κυκλοφορούν ως μια ενιαία αισθητική και καλλιτεχνική πρόταση. «Είναι το άλμπουμ της ζωής μου», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος.

Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας
Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας

Ένας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του, σε 10 υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, γραμμένα για την αγάπη και τον έρωτα, ξεχασμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι, που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών που ολοκληρώνει την ηχητική πρόταση του άλμπουμ ανήκει σε έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία χρόνια, τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Κότσιρας
Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Κότσιρας

Σημειώνεται ότι το άλμπουμ έχει ως εξώφυλλο τον πίνακα «Παράθυρο στο άπειρο» της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

Βρείτε ολόκληρο το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://YiannisKotsiras.lnk.to/ParathiroStoApiro

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Διαβάστε επίσης

«Παράθυρο στο άπειρο»: Ο Γιάννης Κότσιρας μας «ταξίδεψε» με τα τραγούδια του στον Σταυρό του Νότου

Γιάννης Κότσιρας στο Newsbomb.gr: «Τα παιδιά μου με έκαναν καλύτερο άνθρωπο»

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Νέο τραγούδι από τη σειρά «Το Ναυάγιο»