ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου διαθέσιμο σε streaming πλατφόρμα

Η Έμα Στόουν στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ
Η Έμα Στόουν στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ
Village Cinemas

Τώρα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου από τον καναπέ του σπιτιού σας. 

To Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου έχει γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, έχοντας ξεπεράσει το πολυπόθητο όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, η ταινία έχει ξεπεράσει τις 405.381 εισιτήρια στην όγδοη εβδομάδα από την κυκλοφορία της.

Σε λίγες ημέρες θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την υποψήφια για 11 Όσκαρ ταινία από τον καναπέ του σπιτιού σας. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα του Disney+ από τις 7 Μαρτίου.

«Αυτή είναι η ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ. Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται σύντομα στο #DisneyPlusGR», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση της πλατφόρμας στα social media.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα. Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992. Το σενάριο έχει διασκευάσει ο Τόνι Μακναμάρα ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Λάνθιμο και στην «Ευνοούμενη».

Η Έμα Στόουν, η «μούσα» του Λάνθιμου υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που επανέφερε στη ζωή ο ιδιοφυής και αντισυμβατικός επιστήμονας Δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε). «Πεινασμένη» για την κοσμικότητα που της λείπει η Μπέλα θα ακολουθήσει τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν (Μαρκ Ράφαλο), έναν επιδέξιο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους.



Σημειώνεται ότι το «Poor Things» έχει χαρακτηριστεί ως «R-Rated» από το MPA καθώς περιλαμβάνει αρκετό σεξ και γυμνό, βία, ενοχλητικές σκηνές, εικόνες gore, όπως και απρεπή και σκληρή εκφορά λόγου.

Η ταινία του Λάνθιμου είναι έχει λάβει 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, τη δεύτερη στα Όσκαρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαρκ Ράφαλο, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, καθώς και Μουσικής, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας και σκηνογραφίας.

Η 96η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα διαξαχθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε επίσης

Έμα Στόουν: «Έφαγα 60 πορτογαλικές τάρτες στα γυρίσματα του Poor Things, ήθελα να κάνω εμετό»

Poor Things: Μόλις έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία του Λάνθιμου - Πόσα εκατομμύρια έχει βγάλει

BAFTA 2024: Το Οπενχάιμερ μεγάλος νικητής των «βρετανικών Όσκαρ» - 5 βραβεία για το Poor Things