ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Rockwave Nights: Oι Placebo επιστρέφουν για μια συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού

Placebo
Οι Placebo είχαν παίξει ξανά στο Θέατρο Λυκαβηττού τον Σεπτέμβριο του 2003
Αρχείο Newsbomb.gr

Placebo θα δώσουν μια συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.

Οι Placebo επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια συναυλία -όπως παλιά- στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των Rockwave Nights.

Όσοι ήταν εκεί εκείνη τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, ξέρουν πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, μέσα στο καυτό Αθηναϊκό καλοκαίρι, οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τις άγριες νύχτες τους κι οι μικρότεροι θα δουν πώς είναι να χορεύεις κάτω από τα αστέρια σαν να μην υπάρχει αύριο.

Στην Ελλάδα τους είδαμε πρώτη φορά στο επικό Rockwave του 1999 στον Άγιο Κοσμά και 25 χρόνια μετά, η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς μας κάνει ακόμη να χαμογελάμε. Έκτοτε έχουν επισκεφθεί τη χώρα πάνω από 10 φορές, με τελευταία πριν δύο χρόνια -τον Ιούλιο του 2022- στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Οι Placebo είναι οι Brian Molko και Stefan Olsdal, που σαν συμμαθητές στο Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο του Λουξεμβούργου δεν έκαναν παρέα, αλλά ευτυχώς το ξανασκέφτηκαν το 1994 όταν συναντήθηκαν τυχαία στο Λονδίνο.

Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, έβγαλαν 8 studio albums, 9 compilation albums, 1 MTV Unplugged και 1 live box set, πούλησαν περισσότερους από 14 εκατομμύρια δίσκους, έκαναν αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συνεργάστηκαν με μερικούς από τους ήρωές τους, όπως ο David Bowie, οι Pixies, ο Robert Smith, o Michael Stipe και η PJ Harvey.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι τα παιδιά «του πίσω θρανίου» (One of A Kind) ή ότι είναι μια μπάντα «για αουτσάιντερ από αουτσάιντερ».

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε επίσης

Rockwave Nights με Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Θέατρο Λυκαβηττού τον Ιούλιο

Rockwave Nights: Γιάννης Αγγελάκας και Rotting Christ τα πρώτα ονόματα

Rockwave Nights: Οι Machine Head live στο Θέατρο Λυκαβηττού