ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σελίν Ντιόν: Δυνατό comeback με τόπλες φωτογράφιση στη γαλλική Vogue

Σελίν Ντιόν
«Στόχος μου είναι να δω ξανά τον Πύργο του Άιφελ!», λέει η Σελίν Ντιόν
AP

H Σελίν Ντιόν μιλάει για την σπάνια ασθένειά της και για το πότε θα επιστρέψει στη σκηνή

H Σελίν Ντιόν επιστρέφει δυναμικά και μοιάζει πιο αποφασιστική από ποτέ. Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion» που καταγράφει την πορεία της και τη δύσκολη μάχη που δίνει με τη σπάνια ασθένεια Stiff Person (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου), η τραγουδίστρια ποζάρει και μιλάει στη γαλλική Vogue με αποκαλυπτική διάθεση.

Το τεύχος Μαΐου του γαλλικού περιοδικού έρχεται με τίτλο «Η μεγάλη επιστροφή» και σε μια από τις φωτογραφίες η Ντιόν ποζάρει τόπλες, με μία μίνι φούστ και με παιχνιδιάρικη διάθεση. «Είμαι πολύ περήφανη που στα 55 μου μού ζητείται να αποκαλύψω την ομορφιά μου», σημειώνει η σταρ.

Για την σπάνια ασθένεια που αντιμετωπίζει αναφέρει: «Έχει πολλή δουλειά. Δεν πάλεψα την ασθένεια, είναι ακόμα μέσα μου και θα είναι για πάντα».

Και συνεχίζει: «Θα βρούμε, ελπίζω, ένα θαύμα, έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε με την επιστημονική έρευνα, αλλά πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Αυτή είμαι τώρα, με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου. Πέντε μέρες την εβδομάδα γυμνάζομαι, σωματική και φωνητική θεραπεία, δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατα, τις γάμπες, τα δάχτυλα, το τραγούδι, τη φωνή…».

Η Ντιόν λέει ότι στην αρχή της διάγνωσή της, κατηγορούσε τον εαυτό της και έψαχνε απαντήσεις στο «γιατί» όλα αυτά. «Η ζωή δεν σου δίνει απαντήσεις. Απλά πρέπει να τη ζήσεις! Έχω αυτή την ασθένεια για άγνωστο λόγο», σημειώνει.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. «Έχω δύο επιλογές. Ή προπονούμαι σαν αθλητής και δουλεύω πολύ σκληρά ή αποσυνδέομαι και τελείωσε, μένω σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου». Και προσθέτει: «Διαλέγω να δουλέψω με όλο μου το σώμα και όλη μου την ψυχή, από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μια ιατρική ομάδα. Θέλω να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου. Στόχος μου είναι να δω ξανά τον Πύργο του Άιφελ!».

Η Ντιόν εξηγεί ότι η οικογένειά της, τα παιδιά και «πάνω απ' όλα» οι θαυμαστές της την έχουν παρακινήσει να βρει θεραπείες που είχαν αποτέλεσμα. «Οι άνθρωποι που πάσχουν από (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου) μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία ή τα μέσα να έχουν καλούς γιατρούς ή καλές θεραπείες», παραδέχεται. «Έχω αυτά τα μέσα, έχω αυτό το χάρισμα. Επιπλέον, έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

Η Ντιόν λέει στη Vogue France ότι παρόλο που εξακολουθεί να έχει την επιθυμία να επιστρέψει στη σκηνή, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα. «Το σώμα μου θα μου πει. Από την άλλη, δεν θέλω απλώς να περιμένω... Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ, και αυτό είναι η επιθυμία. Είναι το πάθος. Αυτό είναι το όνειρο. Είναι η αποφασιστικότητα».

*Με πληροφορίες από USA Today

Διαβάστε επίσης

Σελίν Ντιόν: Φωτογραφίζεται με τους γιους της για την ημέρα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο SPS

Σελίν Ντιόν: Ημερομηνία πρεμιέρας και πρώτη εικόνα από το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Σελίν Ντιόν: Έκανε εμφάνιση έκπληξη σε αγώνα χόκεϊ - Τα αστεία με τους παίκτες στα αποδυτήρια