ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κιν/φου με λαμπερούς καλεσμένους

Πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κιν/φου με λαμπερούς καλεσμένους

Στον θερινό κινηματογράφο «Θησείο», στο καλύτερο σινεμά του κόσμου σύμφωνα με έρευνα του CNN, θα παραβρεθούν ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, στις 11 Ιουνίου, για την πρεμιέρα της ταινίας τους «Before Midnight», με την οποία θα ανοίξει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι εκδηλώσεις του θα πραγματοποιηθούν σε θερινούς κινηματογράφους, σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συναυλίες, διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου, καθώς και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

Η φετινή εκδήλωση της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.