ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Run Greece: Το ετήσιο ραντεβού του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη

Run Greece: Το ετήσιο ραντεβού του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη έβαλε στοίχημα να βγάλει τους κατοίκους της στους δρόμους για περπάτημα ή τρέξιμο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην παρουσίαση του RUN GREECE της Αλεξ/πολης στην τοπική κοινωνία, με κοινή συνέντευξη τύπου, προέβησαν Περιφέρεια, Δήμος, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης και ΜΓΣ Εθνικός. Η Αλεξανδρούπολη είναι η 6η πόλη στην Ελλάδα που θα τρέξει το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, μια μικρογραφία του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η αντιπεριφερειάρχης κ.Νικολάου, η οποία παρεβρέθηκε στην μεγάλη παρουσίαση που έγινε στο Ζάππειο, όπως και ο αντιδήμαρχος κ.Γερακόπουλος τόνισαν την μεγάλη τιμή που γίνεται στην πόλη και είναι υποχρέωση όλων των φορέων να βοηθήσουν, για την επιτυχία και καθιέρωση του θεσμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης Κώστας Μιχελής αναφέρθηκε στο RUN GREECE ως ένα πανθρακικό γεγονός, που θα αφορά όλα τα σωματεία και αθλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο γεν.γραμμ.του ΜΓΣ Εθνικού Γιώργος Μιχελής τόνισε την στήριξη ολόκληρου του συλλόγου, στην μεγάλη αυτή δράση που ξεπερνά τα όρια της Αλεξ/πολης, της Θράκης, ακόμη και της Ελλάδος, προσδοκώντας την ανάπτυξη του εγχώριου και εξωτερικού τουρισμού.

Τέλος ο αντιπρόεδρος και έφορος στίβου κ.Πατερόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους τεκμηρίωσης της πρότασης διεκδίκησης του αγώνα. Στην απόσταση από τις υπόλοιπες 5 πόλεις (Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα, Γιάννενα, Καστοριά), την φυσική ομορφιά και ιστορικότητα της περιοχής, την γειτνίαση με Τουρκία, Βουλγαρία, τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες της Αλεξ/πολης και τον μεγάλο αριθμό δρομέων οργανωμένων και μη, που θα στηρίξουν τον αγώνα.

Στόχος όλων των συνδιοργανωτών είναι η επιτυχία και η καθιέρωση του νέου θεσμού και να αποτελέσει το ετήσιο ραντεβού του αθλητισμού, στην Αλεξ/πολη.

Πηγή: e-evros

Διαβάστε επίσης:

Run Greece Πάτρα