ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια Ακρόπολη από 120.000 Lego

Μια Ακρόπολη από 120.000 Lego

Η Ακρόπολη από 120.000 τουβλάκια lego, δημιουργία του Ράιαν ΜακΝότ -του μοναδικού πιστοποιημένου καλλιτέχνη από την εταιρεία που παράγει τα τουβλάκια στο νότιο ημισφαίριο- χρειάστηκε περισσότερες από 300 ώρες προκειμένου ο δημιουργός της να αποτυπώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τα μνημεία του Ιερού Βράχου.

Η μακέτα θα παρουσιάζεται στον δεύτερο όροφο του Μουσείου, εκεί όπου στεγάζονται το εστιατόριο, η βιβλιοθήκη και πραγματοποιείται μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με ένα γνωστό μνημείο -από τα χέρια του έχει ήδη περάσει το Κολοσσαίο και τώρα ετοιμάζεται η Πομπηία- η Ακρόπολη κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ το Κολοσσαίο έφτασε τις 90.000 στο μουσείο Νίκολσον όπου εκτίθενται.

Όταν το Μουσείο της Ακρόπολης ζήτησε να δανειστεί την Ακρόπολη, για να προσελκύσει κυρίως επισκέπτες μικρότερης ηλικίας, οι υπεύθυνοι του μουσείου στο Σίδνεϊ αποφάσισαν να τη δωρίσουν.

Η Ακρόπολη του ΜακΝότ είναι σε δύο μορφές, όπως είναι σήμερα αλλά και όπως ήταν κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή.

Σχετικές ειδήσεις