SOCIAL MEDIA

Αυτά είναι τα πέντε πιο δημοφιλή βίντεο του YouTube όλων των εποχών (vids)

Αυτά είναι τα πέντε πιο δημοφιλή βίντεο του YouTube όλων των εποχών (vids)
Τα γνωρίζετε;
AP Photo/Danny Moloshok

Στον κόσμο των social media το YouTube φυσικά και κατέχει περίοπτη θέση, δεδομένου ότι αριθμεί τους περισσότερους χρήστες από οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ περίπου πέντε δισεκατομμύρια βίντεο προβάλλονται κάθε μέρα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες, τα βίντεο που βρίσκονται στην κορυφή των περισσότερων views, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, με τη μουσική βιομηχανία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε τα πέντε βίντεο με τα περισσότερα views όλων των εποχών:

5. Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars: 3,5 δισεκατομμύρια views

Το βραβευμένο με δύο Grammy τραγούδι των Mark Ronson και Bruno Mars κυκλοφόρησε και δημοσιεύθηκε στο YouTube το Νοέμβριο του 2014. Έμεινε 14 εβδομάδες στο νούμερο 1 των αμερικανικών Hot 100 και επτά εβδομάδες στα βρετανικά.

Έγινε το δεύτερο πιο επιτυχημένο σε εισπράξεις single του 2015 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αριθμεί νέα views, εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

4. Masha and the Bear – Recipe for disaster: 3,6 δισεκατομμύρια views

Το μοναδικό βίντεο στη λίστα που δεν έχει σχέση με μουσική και είναι ένα εκ των τριών που δεν είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο επεισόδιο σειράς κινουμένων σχεδίων από την Ρωσία, που μεταδίδεται σε Netflix και NBCUniversal.

Ωστόσο, το επεισόδιο «Συνταγή για καταστροφές» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν κρίνει κανείς τις δισεκατομμύρια προβολές του, ενώ είναι το πιο δημοφιλές μη μουσικό βίντεο όλων των εποχών, κατά πάσα πιθανότητα παγκοσμίως.

3. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth: 4,1 δισεκατομμύρια views

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας Furious 7 το 2015 και πρόκειται για μία αφιέρωση στον ηθοποιό Πολ Γουόκερ, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στις 30 Νοεμβρίου 2013.

Υποψήφιο για τρία Grammy, ήταν το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά για το 2015, ενώ κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο δημοφιλή βίντεο.

2. Ed Sheeran – Shape Of You: 4,2 δισεκατομμύρια views

Η πορεία του Shape Of You μέσα σε δύο μόλις χρόνια είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 1 στα charts 44 χωρών, μεταξύ αυτών στο αμερικανικό Billboard Hot 100, στα βρετανικά, στα καναδικά και στα αυστραλιανά.

Κυκλοφόρησε στις 6 Ιανουαρίου του 2017 και στις 21 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, έγινε το κομμάτι με τα περισσότερα streams στο Spotify, φτάνοντας τα 1,3 δισεκατομμύρια. Σήμερα αριθμεί στο YouTube πάνω από 4,24 δισεκατομμύρια views.

1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee: 6,2 δισεκατομμύρια views

Το Despacito, με τέσσερα βραβεία στα Latin Grammy Awards, μπορεί αναμφίβολα να χαρακτηριστεί ως το τραγούδι «φαινόμενο». Κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 2017 και μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες έγινε το πρώτο σε προβολές στο YouTube, αγγίζοντας τα 3 δισεκατομμύρια views, τις περισσότερες προβολές που είχαν καταγραφεί ποτέ.

Στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους έγινε το πρώτο βίντεο που έφτασε τις 4 δισεκατομμύρια προβολές, ενώ σήμερα μετρά πάνω από 6 δισεκατομμύρια views.

Σχετικές ειδήσεις