BOMB PLUS

Όνειρα: Η ζωή που… δεν ζήσαμε! (vids)

Όνειρα: Η ζωή που… δεν ζήσαμε! (vids)

Μπορεί οι μέρες μας να ξεκινάνε με τα όνειρα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρουμε τι… βλέπουμε

Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί χιλιάδες πράγματα για τα όνειρα στο πέρασμα των χρόνων. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης και πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν σε πολλά αναφορικά με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας κάθε φορά που πηγαίνουμε για ύπνο. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι κάθε βράδυ όλοι μας βλέπουμε τουλάχιστον ένα όνειρο. Έστω και μικρό. Ένα σίγουρο και… πέντε που το πιο πιθανό είναι να μην τα γνωρίζετε.

Πάμε να δούμε αυτά τα πέντε:

1) Το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θυμούνται ποτέ κανένα τους όνειρο αγγίζει το 60%. Είναι εκείνοι που αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι δεν ονειρεύονται –πράγμα που δεν ισχύει. Όλοι ονειρευόμαστε, άσχετα αν το θυμόμαστε ή όχι.

2) Οι άνθρωποι που είναι εκ γενετής τυφλοί ονειρεύονται επίσης. Απλώς, τα όνειρά τους δεν περιλαμβάνουν εικόνες, αλλά ήχους, μυρωδιές και ό,τι αντιλαμβανόμαστε με τις υπόλοιπες αισθήσεις.

3) Τα άσχημα όνειρα είναι στατιστικά περισσότερα από τα χαρούμενα. Τα τρία πιο συνηθισμένα συναισθήματα που οι άνθρωποι βιώνουμε κατά τη διάρκεια ενός ονείρου είναι ο θυμός, η θλίψη και ο φόβος –με αυτήν την σειρά.

4) Το 70% των προσώπων στα όνειρα ενός άνδρα είναι άλλοι άνδρες. Αντιθέτως, τα γυναικεία όνειρα περιλαμβάνουν ίση κατανομή των φύλων (50% άνδρες, 50% γυναίκες).

5) Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν συχνά οργασμούς ενώ κοιμούνται. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι οργασμοί αυτοί δεν προκαλούνται πάντα από ερωτικής φύσης όνειρα. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 5.000 ανθρώπους, ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης των ενηλίκων είναι πως ο/η σύντροφος τους απατά.