ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Sony Xperia Z5: Παρουσιάστηκε η νέα «ναυαρχίδα» της ιαπωνικής εταιρείας

Sony Xperia Z5: Παρουσιάστηκε η νέα «ναυαρχίδα» της ιαπωνικής εταιρείας

Με βασικό ατού την καλύτερα κάμερα για smartphone, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Καζ Χιράι, θα επιδιώξει το νέο Xperia Z5 να ενισχύσει τη θέση της ιαπωνικής εταιρείας στην υψηλή κατηγορία των smartphones. Το νέο Sony Xperia Z5 παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Sony με αφορμή την IFA 2015, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το Ζ5 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Τη «βασική» με οθόνη 5,2 ιντσών, την Compact με οθόνη 4,6 ιντσών και την Premium με οθόνη 5,5 ιντσών. ΟΙ δύο πρώτες αναμένονται τον Οκτώβριο στην ελληνική αγορά και η Premium τον Νοέμβριο. Όσον αφορά στις τιμές, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως το Ζ5 Compact θα είναι στα επίπεδα των 619 ευρώ, η «βασική» έκδοση στα 769 ευρώ και το Premium θα κινείται σε τιμή λίγο πάνω από τα 849 ευρώ.

Όσον αφορά στην κάμερα, οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Η κάμερα του Xperia Z5 διαθέτει τον νέο μεγάλο αισθητήρα εικόνας της Sony 1/2.3 Exmor RS για κινητά τηλέφωνα με ανάλυση 23 megapixel και φακό F2.0 G. Σύμφωνα με τη Sony, η κάμερα είναι σε θέση να κάνει την γρηγορότερη αυτόματη εστίαση από οποιοδήποτε άλλο smartphone. Διαθέτει μία πρωτοποριακή ταχύτητα μόλις 0,037 δευτερολέπτων- πιο γρήγορη από το κλείσιμο του ανθρώπινου ματιού (κατά μέσο όρο 0,1 – 0,4 δευτερόλεπτα).

Επιπλέον, ο συνδυασμός του μεγάλου αισθητήρα των 23 megapixel με το εξελιγμένο λογισμικό επεξεργασίας σας επιτρέπει να φέρεται κοντά το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε, είτε πρόκειται για ένα τοπίο, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο ή οτιδήποτε σας ενδιαφέρει, με τη χρήση της λειτουργίας 5x clear image zoom εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε την ποιότητα της εικόνας. Επιπλέον, με τις βελτιώσεις στη φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορείτε να τραβήξετε πιο καθαρές φωτογραφίες τη νύχτα ή σε σκοτεινά σημεία με λιγότερο θόρυβο και θολούρα- ιδανικό για τη λήψη της ανατολής του ηλίου ή ενός βραδινού ορίζοντα. Ακόμη, υπάρχει λειτουργία SteadyShot για λήψεις εν κινήσει χωρίς να είναι θολή η εικόνα.

Έμφαση έχει δοθεί και στον ήχο, καθώς υποστηρίζει hi-res audio, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το Z5 Premium είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με οθόνη 4Κ!

Επιπλέον, η Sony υποστηρίζει ότι το νέο Xperia Z5 θα «αντέχει» και περισσότερο, καθώς θα μπορεί να λειτουργήσει έως και 2 ημέρες με μία μόνο φόρτιση.