ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Πόλεμος» για το Threads: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta

«Πόλεμος» για το Threads: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta
AP.

Η… «τρέλα» με τον ανταγωνιστή του Τwitter καλά κρατεί.

Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για τη νέα πλατφόρμα Threads, όπως ανέφερε σήμερα (06/07) ο ιστότοπος Semafor, μεταδίδοντας ότι ο νομικός σύμβουλος του Twitter, Άλεξ Σπιρό, απέστειλε επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μητρικής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η Meta, η οποία λάνσαρε την εφαρμογή Threads πριν από μερικές ώρες (05/07) και έχει καταγράψει περισσότερες από 30 εκατ. εγγραφές, επιδιώκει να αντιμετωπίσει το Twitter του Ίλον Μασκ, εκμεταλλευόμενη τα δισεκατομμύρια χρηστών του Instagram.

«Το Twitter σκοπεύει να επιβάλλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει αμέσως μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», σημείωσε ο Σπιρό στην επιστολή.

Στην επιστολή του, κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι «είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ, το Twitter «είδε» τον ανταγωνισμό να αυξάνεται, μεταξύ άλλων από τις Mastodon και Bluesky. Η διάδραση ενός χρήστη του Threads, ωστόσο, έχει μία εντυπωσιακή ομοιότητα με την πλατφόρμα microblogging. Παρ’ όλ’ αυτά, το Threads δεν υποστηρίζει αναζητήσεις με λέξεις – «κλειδιά» ή αποστολή μηνυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις