ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο «επεισόδιο» στο… σίριαλ Threads: Ο Μασκ απειλεί τη Meta με αγωγή

Νέο «επεισόδιο» στο… σίριαλ Threads: Ο Μασκ απειλεί τη Meta με αγωγή
AP.

Η Twitter απειλεί να προσφύγει κατά της Meta, κατηγορώντας την ότι ανέπτυξε τη νέα κοινωνική πλατφόρμα Threads με κλεμμένη τεχνογνωσία.

Η Twitter απειλεί να προσφύγει κατά της Meta, «εξαπολύοντας» κατηγορίες ότι ανέπτυξε τη νέα κοινωνική πλατφόρμα Threads με κλεμμένη τεχνογνωσία. «Ο ανταγωνισμός είναι καλός, η αντιγραφή όχι» σχολίασε ο Ίλον Μασκ μετά την εξέλιξη. Το Threads της Meta συγκέντρωσε περισσότερους από 30 εκατομμύρια συνδρομητές την πρώτη μέρα μετά την κυκλοφορία του και αναδείχθηκε έτσι σε σημαντική απειλή για το Twitter, το οποίο δείχνει να «κατρακυλά» μετά την εξαγορά από τον Μασκ και τις «σαρωτικές» απολύσεις.

Το γεγονός ότι το Threads είναι άμεσα προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες του Instagram της Meta δίνει πλεονέκτημα στην εφαρμογή σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές του Τwitter όπως το Mastodon και το Blusky.

Με επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο δικηγόρος του Twitter, Άλεξ Σπίρο, κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε πρώην εργαζομένους του Twitter που «εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση σε εμπορικά μυστικά του Twitter και άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

Η Twitter «σκοπεύει να εφαρμόσει με αυστηρότητα τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας της και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα βήματα ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά της Twitter ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες», γράφει ο Σπίρο στην επιστολή. Απαντώντας μέσω του Threads, ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, υποστήριξε πως «κανένας στην ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην εργαζόμενος του Twitter.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσιάζεται, εξάλλου, έτοιμος για τη μεγάλη αντιπαράθεση, καθώς «έσπασε» τη σιωπή του στο Twitter έπειτα από ένδεκα χρόνια για να ποστάρει την εικόνα δύο πανοιμοιότυπων Spiderman που δείχνουν ο ένας τον άλλον, ένα υπονοούμενο αναμέτρησης. Φαίνεται, όμως, πως το Twitter θα δυσκολευτεί να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια σε περίπτωση αγωγής.

«Η απλή πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του Twitter, τους οποίους η ίδια η εταιρεία απέλυσε ή τους έκανε να φύγουν μόνοι τους, και ότι το Facebook δημιούργησε μια κάπως παρόμοια ιστοσελίδα, είναι απίθανο να υποστηρίζει αξιώσεις περί εμπορικών μυστικών» εκτίμησε ο Μαρκ Λέμλεϊ, καθηγητής Νομικής στο Στάνφορντ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι εταιρείες που καταγγέλλουν κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να αποδείξουν ότι είχαν καταβάλλει προσπάθειες για να προστατεύσουν τα μυστικά τους, σχολίασε η Τζιν Φόρμερ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Σε αυτές τις υποθέσεις συχνά εξετάζεται αν υπήρξε παράκαμψη κάποιου συστήματος ασφάλειας, είπε. Και, όπως, σχολίασε το BBC, το αμερικανικό σύστημα πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύει εφευρέσεις αλλά όχι ιδέες.

Σχετικές ειδήσεις