ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ταξίδι Σαν Φρανσίσκο – Λος Άντζελες με ειδικές κάψουλες

Ταξίδι Σαν Φρανσίσκο – Λος Άντζελες με ειδικές κάψουλες

Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla, παρουσίασε το σχέδιό του, να προσφέρει στο μέλλον τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες, που θα κινούνται σχεδόν με υπερηχητικές ταχύτητες από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.

Θα είναι ένας μεγάλος σε μήκος αγωγός που θα συνδέει τις δύο πόλεις των δυτικών ΗΠΑ και θα δημιουργηθεί ώστε να γίνει εφικτή η μεταφορά επιβατών από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες.

Το κόστος κατασκευής του όλου εγχειρήματος, υπολογίζεται από τον Μασκ στα 6 δισ. Δολάρια και ο χρόνος που θα απαιτείται για τις κάψουλες προκειμένου να φτάσουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες θα είναι 30 λεπτά.

Οι κάψουλες θα εκτοξεύονται μέσα στον αγωγό μεταφέροντας επιβάτες, αποσκευές αλλά και οχήματα, σύμφωνα με τον Μασκ, κάθε 30 δευτερόλεπτα.Η ταχύτητα με την οποία θα ταξιδεύουν θα φτάνει το αστρονομικό νούμερο των 1.220 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Μασκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το εισιτήριο για το ταξίδι δεν θα ξεπερνά ανά άτομο τα 20 δολάρια.