ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο σεισμός της Ιαπωνίας, …ταρακούνησε και την Ελλάδα

Ο σεισμός της Ιαπωνίας, …ταρακούνησε και την Ελλάδα
Με 200 νέους επιταχυνσιογράφους καταγραφής σεισμών, εξοπλίζεται η χώρα μας...

Στην αναβάθμιση του δικτύου επιταχυνσιογράφων καταγραφής των σεισμών περνά η χώρα μας, αφού όπως έγινε γνωστό, πλέον 450 επιταχυνσιογράφοι θα καταγράφουν τις σεισμικές δονήσεις της χώρας μας.

Φαίνεται πως ο καταστροφικός σεισμός της Ιαπωνίας, …ταρακούνησε όλο τον πλανήτη. Από το γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα, αφού όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας, στους ήδη υπάρχοντες 250 επιταχυνσιογράφους, θα προστεθούν άλλοι 200 νέας γενιάς.

Οι νέοι επιταχυνσιογράφοι, θα τεθούν σε ισχύ σε ένα περίπου χρόνο. Η υλοποίηση του «εθνικού δικτύου επιταχυνσιογράφων» γίνεται από κοινού από το ΙΤΣΑΚ και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κος Γ. Μαγκριώτης, στις δηλώσεις του τόνισε πως για πρώτη φορά, όλη η Ελλάδα καλύπτεται από υπερσύγχρονα όργανα υψηλής τεχνολογίας, ενώ δεν έκρυψε το γεγονός πως λίγες χώρες του κόσμου, διαθέτουν αυτό τον εξοπλισμό.