ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο στόχαστρο των hackers η Sony

Στο στόχαστρο των hackers η Sony

Τις εταιρείες του ιαπωνικού ομίλου της Sony δείχνουν να έχουν βάλει τις τελευταίες ημέρες οι χάκερς.

Του Δημήτρη Μαλλά

Ο ιαπωνικός κολοσσός επιβεβαίωσε ότι το online κατάστημα του PlayStation δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να είναι μην είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του PlayStation Network για αρκετές ώρες με την ευθύνη της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης να αναλαμβάνει μέσω Twitter μία ομάδα ονόματι Lizard Squad. Το κατάστημα πλέον λειτουργεί κανονικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Lizard Squad αρέσκεται να “χτυπά” τα online καταστήματα των εταιρειών που ασχολούνται με τα video games, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε καταφέρει να “ρίξει” το site του Xbox Live, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται τόσο η γνωστή εταιρεία video games ΕΑ όσο ξανά και το PlayStation Network.

Η επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της 20ης επετείου από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του PlayStation, όπως και μερικές ημέρες μετά την παραβίαση των συστημάτων της Sony Pictures που είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στο Διαδίκτυο ορισμένες από τις τελευταίες ταινίες της τελευταίας, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν καν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στις ταινίες αυτές περιλαμβάνονται έργα όπως το πολυαναμενόμενο Annie αλλά και το “The Interview”. Το τελευταίο έχει ως θέμα μία προσπάθεια για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν και γι' αυτό οι άνθρωποι της Sony Pictures υποστήριξαν ότι η επίθεση, η οποία από τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας θεωρείται χωρίς προηγούμενο, πραγματοποιήθηκε από συνεργάτες του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα διέψευσε επισήμως ότι ήταν εκείνη που διέταξε την επίθεση, αξιωματούχοι της, όμως, δήλωσαν ότι δεν αποκλείεται να έγινε από φίλους του καθεστώτος!

Σχετικές ειδήσεις