ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το «Ατλαντίς» συνδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το «Ατλαντίς» συνδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Με το διεθνή Διαστημικό Σταθμό συνδέθηκε χθες το απόγευμα το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» το οποίο πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι…

Με το διεθνή Διαστημικό Σταθμό συνδέθηκε χθες το απόγευμα το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» το οποίο πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι.

Το διαστημόπλοιο αναμένεται να επιστρέψει στη Γη την 20η Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο στο Διαστημικό σταθμό έφτασε στις 18.17 (ώρα Ελλάδας) το απόγευμα.

Δεδομένου ότι αυτή είναι η αποχαιρετιστήρια διαστημική αποστολή του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, αυτή η σύνδεση, είναι και η τελευταία. Το Ατλαντίς μετέφερε τετραμελές πλήρωμα και η εκτόξευσή του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από το Ακρωτήρι Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Η σύνδεσή του με το διεθνή Διαστημικό Σταθμό έγινε με 'ζωντανή' τηλεοπτική κάλυψη στην αμερικανική τηλεόραση.

Η επιστροφή στη Γη του "Ατλαντίς" την 20η τρέχοντος μηνός, μετά 12ήμερη διαστημική αποστολή, πρόκειται χρονικά να συμπέσει με τον πρώτο περίπατο του Ανθρώπου στη Σελήνη.

Επειδή και το Discovery και το Endeavour έχουν αποσυρθεί, αν κάτι δεν πάει καλά στην τελευταία αποστολή, οι τέσσερις αστροναύτες θα επανέλθουν στη Γη με τη βοήθεια του ρωσικού Soyuz, όμως ένας κάθε φορά.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε αυτή την τελευταία πτήση είναι τετραμελές το πλήρωμα.