ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανασκόπηση 2016: Οι σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις

Ανασκόπηση 2016: Οι σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις

Ανασκόπηση 2016:Καθώς το 2016 φτάνει στο τέλος του, το Newsbomb.gr θυμάται και ξεχωρίζει τις ειδήσεις και τις ανακαλύψεις που ξεχώρισαν στον τομέα της τεχνολογίας μέσα στη χρονιά.

Του Δημήτρη Μαλλά

Μάιος 2016

Οι Anonymous «χτύπησαν» την Τράπεζα της Ελλάδος

texnologia3

Στο στόχαστρο των Anonymous, της περίφημης ομάδας χάκερ που χτυπά στόχους για ιδεολογικούς λόγους, μπήκε τον Μάιο του 2016 η ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η «επίθεση» αποκρούστηκε μεν αρκετά γρήγορα, αλλά ήταν μία κίνηση με αρκετό συμβολισμό από τη γνωστή ομάδα χάκερ, η οποία, πάντως, στο δεύτερο μισό του 2016 έδειξε να μην είναι το ίδιο κινητική όσο ήταν στο παρελθόν.

Ιούνιος 2016

Το «χάκινγκ» στο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

texnologia4

Ακόμη και αν είσαι ο δημιουργός μίας από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του Διαδικτύου, δεν σημαίνει ότι είσαι και ασφαλής από τους χάκερ. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, το κατάλαβε αυτό όταν είδε στις αρχές Ιουνίου όλους τους λογαριασμούς του στα social media που χρησιμοποιούνται να αποτελούν στόχο κυβερνοεπίθεσης και να χάνει τον έλεγχο τους για μερικές ώρες. Ένα δείγμα του πόσο έχουν εξελιχθεί οι κυβερνοεπιθέσεις.

Ιούλιος 2016

H τρέλα με το Pokemon Go

texnologia5

Στα μέσα του καλοκαιριού, ολόκληρος ο πλανήτης «κυνηγάει» Pokemon! Το παιχνίδι για smartphones που λάνσαρε η Niantic προκαλεί παγκόσμια μανία και για μερικές εβδομάδες άπαντες ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η μανία ξεπεράστηκε πιο γρήγορα από ότι περίμεναν πολλοί αλλά σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε ότι η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) είναι από τις τεχνολογίες που θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

Σεπτέμβριος 2016

Το νέο iPhone είναι διαθέσιμο

texnologia6 copy

Ο Σεπτέμβριος κάθε χρονιάς είναι συνυφασμένος για όσους ασχολούνται με το χώρο της τεχνολογίας με την έλευση του νέου iPhone. Στην Ελλάδα το iPhone 7 κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου με τιμή που χαρακτηρίστηκε υψηλή αλλά και με πωλήσεις που ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Οι αλλαγές στο νέο iPhone ήταν μεν αρκετές (αδιάβροχο, κατάργηση της «κλασικής» υποδοχής για ακουστικά, κ.ά.) αλλά όχι συνταρακτικές και αυτό γενικώς έχει ως αποτέλεσμα οι αναλυτές να περιμένουν από την Apple να φέρει τα πάνω κάτω στην επόμενη έκδοση του smartphone της, το οποίο αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2017, 10 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου smartphone.

Οκτώβριος 2016

Η Samsung αποσύρει το Galaxy Note 7

texnologia7

Ουδείς περίμενε ότι η Samsung θα χρειαζόταν να ανακαλέσει κάποια από τις «ναυαρχίδες» της αλλά τελικά το είδαμε και αυτό. Το Galaxy Note 7 αντιμετώπιζε πρόβλημα με την μπαταρία του, η οποία, χωρίς προφανή λόγο, μπορούσε να εκραγεί, με αποτέλεσμα η χρήση της συσκευής να φθάσει σε σημείο να απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων. Το πλήγμα ήταν αρκετά σημαντικό για τον κορεατικό κολοσσό, ο οποίος πάντως ετοιμάζεται να «απαντήσει» με ένα καινούριο, κορυφαίο smartphone μέσα στους επόμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις