ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην ελληνική αγορά τα smartphones της Asus

Στην ελληνική αγορά τα smartphones της Asus

Με «όπλο» την πολύ καλή σχέση επιδόσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών με την προτεινόμενη τιμή πώληση, καταφθάνουν εντός του Ιουλίου στην ελληνική αγορά τα smartphones της Asus, ενός εκ των κορυφαίων και ιδιαίτερα καινοτόμων κατασκευαστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Του Δημήτρη Μαλλά

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, στην Ελλάδα θα διατεθούν -με τη διανομή να την έχει αναλάβει η Westnet του ομίλου Olympia- τρία smartphones της Asus. Η διανομή ξεκινά στις 18 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι στα καταστήματα (σ.σ. υπάρχει ήδη συνεργασία με τις περισσότερες από τις μεγάλες αλυσίδες της χώρας) θα βρίσκονται πρακτικά μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι τιμές χαρακτηρίζονται ξεκινούν από τα 149 ευρώ για το «νεανικό» ZenFoneLive, το ZenFone Max 3 θα πωλείται στα 199 ευρώ (έκδοση με οθόνη 5,2 ιντσών) και στα 249 ευρώ (έκδοση με οθόνη 5,5 ιντσών), ενώ το κορυφαίο ZenFone Zoom S θα είναι στα 499 ευρώ. Σύμφωνα με τα στελέχη της Asus, οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές δεδομένων των χαρακτηριστικών και του σχεδιασμού των συγκεκριμένων smartphones, ενώ ο στόχος σε επίπεδο μεριδίων αγοράς όπως επεσημάνθηκε είναι το 4% σε βάθος τριετίας.

Το ZenfoneLive αποτελεί το πρώτο smartphone στον κόσμο με ενσωματωμένη τεχνολογία beautification που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται μια πιο «λαμπερή» εικόνα του εαυτού του σε πραγματικό χρόνο. Επίσης διαθέτει μπροστινό φλας για εντυπωσιακές selfie ακόμη και σε σκοτεινό χώρο.

Οι χρήστες που ασχολούνται με τη φωτογραφία θα ανακαλύψουν εξαιρετικές επιδόσεις στο Zenfone Zoom S με τις 2 ειδικά σχεδιασμένες οπίσθιες κάμερες των 12 megapixel, η μια με ευρυγώνιο φακό f/1.7 aperture και η δεύτερη με πραγματικό οπτικό ζουμ 2.3x αλλά και ψηφιακό 12x για ασύγκριτης λεπτομέρειας κοντινά πλάνα από απόσταση, αλλά και με τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε ανάλυση 4K.

Τέλος, το ZenFone 3 Max, χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 4100mAh εγγυάται πολύωρη χρήση χωρίς συχνές φορτίσεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη φόρτιση άλλων κινητών χάρη στη λειτουργία του reverse charge.

Και τα τρία μοντέλα διακρίνονται για τον πανέμορφο σχεδιασμό τους που ακολουθεί τις γραμμές της φύσης, μαζί με ένα συνδυασμό κυρτού γυαλιού 2.5D, λεπτού πλαισίου και επένδυσης μετάλλου (Zenfone Zoom S και Zenfone 3 Max), σε διαφορετικά χρώματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Asus είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας παγκοσμίως με πολλά καινοτόμα προϊόντα, γνωστή για τις μητρικές κάρτες της αλλά και για τους φορητούς υπολογιστές. Χαρακτηριστικό της καινοτομίας είναι πως η Asus ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα ένα smartphone που μπορεί να υποστηρίξει τόσο εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR) όσο και επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Όσον αφορά στους φορητούς υπολογιστές, η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει επανέλθει στην ελληνική αγορά και τα μερίδια της, όσον αφορά στα μηχανήματα που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές, παρουσιάζουν σταθερή αύξηση, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη της Asus, η εκτίμηση είναι πως το μερίδιο τους θα φθάσει σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του 2017.

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι η έναρξη της διάθεσης των smartphones της Asus στην ελληνική αγορά επεκτείνει τη συνεργασία της ταϊβανέζικης εταιρείας με τη Westnet. Η συνεργασία εκτείνεται σε προϊόντα όπως φορητοί υπολογιστές, οι φορητές συσκευές αλλά και περιφερειακά δικτύου και gaming, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνικά αγορά. Επισημαίνεται ότι η Westnet αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Κύπρο. Όπως αναφέρθηκε, ο κύκλος εργασιών το 2016 έφθασε στα 92 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 2,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,2 εκατ. ευρώ. Ο στόχος για φέτος, με την αγορά πάντως να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πτώσης που παρατηρείται στις πωλήσεις σε πολλές κατηγορίες, είναι τα έσοδα να κινηθούν στα ίδια επίπεδα και να υπάρξει βελτίωση σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας.