ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτές οι εφαρμογές θα σου «λύσουν τα χέρια» στις καλοκαιρινές σου αποδράσεις

Αυτές οι εφαρμογές θα σου «λύσουν τα χέρια» στις καλοκαιρινές σου αποδράσεις
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου
PIXABAY

Όταν ταξιδεύεις σε περιοχές και μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού που δεν γνωρίζεις, πρέπει να έχεις κατευθυντήριες. Είτε χάρτη, είτε λεξικό είτε ταξιδιωτικό οδηγό.

Όμως, στην εποχή της τεχνολογίας, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από το… κινητό σου.

Αυτές είναι λοιπόν 5 εφαρμογές που θα σου «λύσουν τα χέρια» φέτος το καλοκαίρι και θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

  1. Αν αποφασίσατε να περάσετε τις διακοπές σας στο εξωτερικό, το Google Translate είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μεταφράσετε το κείμενο σε μια πινακίδα ή σε ένα μενού, κρατώντας απλώς μπροστά του την κάμερα. Το Google Translate χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για να καταλάβει τις λέξεις, καθώς και ένα σύστημα μετάφρασης που έχει μάθει να αναγνωρίζει εκατομμύρια παραδείγματα μεταφράσεων που υπάρχουν ήδη στο Διαδίκτυο.
  2. Βρείτε τη σωστή διεύθυνση στο Google Maps, χάρη σε ένα σύστημα που έχει μάθει να αναγνωρίζει ονόματα δρόμων και διευθύνσεις μέσα από δισεκατομμύρια εικόνες της υπηρεσίας Street View.
  3. Επίσης, με το Google Maps μπορείτε να υπολογίσετε πόσο δύσκολο θα είναι να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας εκεί που πηγαίνετε. Η υπηρεσία αυτή λαμβάνει υπόψη τη διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή και αναγνωρίζει τις ώρες αιχμής στην αναζήτηση θέσεων στάθμευσης, σε διάφορα σημεία της πόλης.
  4. Με το Google Lens μάθετε περισσότερα γι’ αυτά που βλέπετε γύρω σας -βιβλία, έργα τέχνης, ακόμη και για το... σκύλο του γείτονά σας! Χάρη στην εξέλιξη των οπτικών δυνατοτήτων των υπολογιστών, σε συνδυασμό με τη Μηχανική Εκμάθηση, είναι πια δυνατό να εντοπίζετε αντικείμενα και να περιηγείστε στον κόσμο γύρω σας.
  5. Ένας έξυπνος αλγόριθμος στο Google Trips μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το δρομολόγιο του επόμενου ταξιδιού σας. Πρόκειται για το κλασικό πρόβλημα του "περιοδεύοντος πωλητή", εφαρμοσμένο στις ανάγκες των σύγχρονων μεταφορών και σε όλους τους πολύπλοκους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μετακινούνται σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις