ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Στόλτεμπεργκ - Τσαβούσογλου: Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία

Επικοινωνία Στόλτεμπεργκ - Τσαβούσογλου: Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία
Ο κ. Στόλτεμπεργκ μάλιστα χαρακτήρισε την Τουρκία πολύτιμο σύμμαχο

Στο επίκεντρο η ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Λίγες ώρες μετά την ξεκάθαρη δήλωση Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συναινέσει στην ένταξη Σουηδίας - Φιλανδίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις αποφάσεις των στενότερων εταίρων μας της Φινλανδίας και της Σουηδίας να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ» αναφέρει ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ μάλιστα χαρακτήρισε την Τουρκία πολύτιμο σύμμαχο και σημείωσε ότι οποιεσδήποτε ανησυχίες για την ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την ιστορική στιγμή» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν κάνει άνω - κάτω το ΝΑΤΟ: Δεν θα δώσουμε συγκατάθεση για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Αλγερίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σαφή την άρνηση της Τουρκίας να δώσει συγκατάθεση στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν γνωστοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, και όσα είχε υποστηρίξει ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, βάζοντας... βόμβα στα θεμέλια της Συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε τρομοκρατικές ομάδες. Δεν θα λέγαμε ναι σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «οι αντιπροσωπείες Σουηδίας και Φινλανδίας να μην μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν να μας πείσουν», κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα και στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν συζητήσεις στην Άγκυρα, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα.