ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Χτυπήθηκαν 250 στόχοι της Χαμάς λέει ο IDF

Πόλεμος Ισραήλ: Χτυπήθηκαν 250 στόχοι της Χαμάς λέει ο IDF

Πόλεμος Ισραήλ: Στη δημοσιότητα και βίντεο από την «αναγνωριστική» χερσαία επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα 

Πλήγματα σε 250 στόχους της Χαμάς κατάφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις με αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν στη Γάζα, κατά τη χθεσινή ημέρα, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης, υποδομών, σήραγγες και εκτοξευτές ρουκετών.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό κατέστρεψε χωριστά ένα σταθμό εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος της Χαμάς στην περιοχή Χαν Γιουνίς της Γάζας, αναφέρει το IDF.

Πριν από λίγες ώρες, ένα κανάλι Telegram που διευθύνεται από τη Χαμάς είπε ότι έπληξε ένα ισραηλινό ελικόπτερο με πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Bureij στη Γάζα. Δεν παρείχε στοιχεία ή χρονισμούς.

Νωρίτερα, ο IDF έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την πρώτη «αναγνωριστική» χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Γάζα, όπου άρματα μάχης έκαναν στοχευμένη επιδρομή.

Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι «στη διάρκεια της νύκτας ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης», μια πιθανή αναφορά στην ευρεία χερσαία εισβολή που έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν οι Ισραηλινοί στον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο την εξόντωση της Χαμάς.

«Οι στρατιώτες έχουν πλέον εξέλθει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στο ισραηλινό έδαφος», πρόσθετε η ανακοίνωση.