ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Βομβαρδισμένο τοπίο περιοχές στη νότια Λωρίδα της Γάζας – Δείτε δορυφορικές εικόνες

Πόλεμος Ισραήλ: Βομβαρδισμένο τοπίο περιοχές στη νότια Λωρίδα της Γάζας – Δείτε δορυφορικές εικόνες

Πόλεμος Ισραήλ: Μαίνεται η ένταση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραηλινού στρατού

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή καθώς από χθες, Τετάρτη (25/10), ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν στο εσωτερικό το βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας και επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν, με τον ραδιοφωνικό σταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διείσδυση στον θύλακα μέχρι στιγμής.

Πολεμικό είναι και το σκηνικό στα νότια τςη Λωρίδας τςη Γάζας που συνεχίζει να «σφυροκοπείται». Η Maxar Technologies Inc., μια αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες από το νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας στις οποίες αποτυπώνονται οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από το ανελέητο «σφυροκόπημα» που δέχεται η ευρύτερη περιοχή.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης παρακάτω το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός από τη νυχτερινή επιχείρηση στο οποίο έχουν καταγραφεί τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο επισημαίνεται ότι «στη διάρκεια της νύκτας ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης», μια πιθανή αναφορά στην ευρεία χερσαία εισβολή που έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν οι Ισραηλινοί στον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο την εξόντωση της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: «Αναγνωριστική» χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα

Τζο Μπάιντεν: Δεν έχω αίσθηση ότι οι Παλαιστίνιοι λένε αλήθεια για τον αριθμό των νεκρών

Στα σούπερ μάρκετ του Ντουμπάι μπορείς πλέον να πληρώσεις απλά δείχνοντας το πρόσωπό σου