ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εννέα νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία - Αγνοούνται 11 ναυτικοί στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Εννέα νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία - Αγνοούνται 11 ναυτικοί στη Μαύρη Θάλασσα
Daily Sabah

Καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι 

Σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε την Τουρκία με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ στη Μαύρη Θάλασσα αγνοούνται 11 ναυτικοί, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

«Εννέα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταιγίδων και…των σφοδρών βροχοπτώσεων», είπε ο Αλι Γερλικαγιά σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Πέντε ακόμα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στις επαρχίες Μπατμάν και Ντιγιάρμπακιρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ανοιχτά του Ερεγκλί, λιμάνι στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, χάθηκαν τα ίχνη 12 Τούρκων ναυτικών, ενώ σήμερα το πρωί βρέθηκε το πτώμα του ενός.

Την ίδια στιγμή, βυθίστηκε το σκάφος Kafkametler, με σημαία Τουρκίας, καθώς χτύπησε σε κυματοθραύστη ενώ απέπλεε από το λιμάνι του Ερεγκλί, που βρίσκεται περίπου 200 χλμ ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον Γερλικαγιά.

Επιχειρήσεις έρευνας ξεκίνησαν σήμερα, καθώς προηγουμένως δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ δεύτερο σκάφος, με σημαία Καμερούν έσπασε στα δύο εχθές εξαιτίας των μανιασμένων κυμάτων, ενώ τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια.

Την περιοχή σάρωσαν άνεμοι ταχύτητας 130-140 χλμ την ώρα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κύματα ύψους 8 - 9 μέτρων.