ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των απελευθερωμένων ομήρων της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των απελευθερωμένων ομήρων της Χαμάς

Συγκλονιστικές και συγκινητικές ιστορίες επανένωσης των ομήρων της Χαμάς με τους οικείους τους, έρχονται στο φως τη δημοσιότητας.

Το τελευταίο τηλεφώνημα της Μάγια στον πατέρα της Ίαν ενώ δέχονταν επίθεση από τους άνδρες της Χαμάς είχε συγκλονίσει. Πενήντα ημέρες μετά τα δάκρυα αγωνίας έγιναν δάκρυα συγκίνησης όταν την είδε ξανά στο νοσοκομείο Soroka μετά την απελευθέρωσή της. Η οικογένεια της Μάγια να πέφτει στην αγκαλιά της ενώ το μόνο που ακούγονται είναι λυγμοί και δάκρυα.

Είναι μια από τις πολλές ιστορίες των οικογενειών που με απίστευτη αγωνία περιμένουν να δουν και πάλι τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο τελευταίο βίντεο πάνοπλοι οι εξτρεμιστές της Χαμάς με καλυμμένα τα πρόσωπα τους αφήνουν άλλους 17 ομήρους στα χέρια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Είναι 14 Ισραηλινοί και τρεις Ταϊλανδοί υπήκοοι.

Ανάμεσα στους ομήρους και η 4χρονη Αμπιγκαϊλ με αμερικανική υπηκοότητα. Η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της στις 7 Οκτωβρίου τα δύο αδέλφια της όμως κρύφτηκαν σε ένα ντουλάπι και γλίτωσαν.

Ο παππούς της Άμπιγκεϊλ δήλωσε: «Ήταν φοβερό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω μέχρι που την είδα. Απλά δεν το πίστευα. Τώρα είμαι ανακουφισμένος. Η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει τον Μπάιντεν για όλη την υποστήριξη ώστε να επιστρέψει η Άμπιγκεϊλ».

Το σπίτι της μικρής Άμπιγκειλ όπου έχασαν τη ζωή τους οι γονείς επισκέφθηκε και ο Έλον Μάσκ συνοδευόμενος από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

Πανηγυρισμοί στην Δυτική Όχθη όταν φτάνουν οι φυλακισμένοι παλαιστίνιοι που απελευθερώθηκαν.

Εν αναμονή της παράτασης

Τέταρτη και τελευταία ημέρα της συμφωνίας για εκεχειρία σήμερα, και τις επόμενες ώρες και η απελευθέρωση της τέταρτης ομάδας αιχμαλώτων.

Χαμάς και Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται να δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις εκατέρωθεν απελευθερώσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ωστόσο να στέλνει μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

«Είναι πιθανό να ελευθερώνονται δέκα ακόμη όμηροι την ημέρα. Αυτό είναι καλό. Αλλά την ίδια στιγμή θέλω να πω στον Πρόεδρο πως στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα επιστρέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Την εξάλειψη της Χαμάς, ώστε να επιστρέψει η Γάζα σε αυτό που ήταν. Και φυσικά την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία εργάζονται για να εξασφαλίσουν την παράταση της προσωρινής εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα από την Βαρκελώνη ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μάλικι.