ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους οι ναυτκοί του υπό κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ

Ιράν: Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους οι ναυτκοί του υπό κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ
αρχείου

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τις ιρανικές αρχές και τη διαχειρίστρια εταιρία του ελληνόκτητου τάνκερ που κατέλαβαν οι Ιρανοί

Καλά στην υγεία τους και ασφαλείς είναι όλοι οι ναυτικοί - μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου ST. NIKOLAS, το οποίο κατέλαβαν οι ιρανικές αρχές.

Όπως ενημέρωσε η διαχειρίστρια εταιρία οι προσπάθειες επικοινωνίας καρποφόρησαν, μετά το κενό που προηγήθηκε καθώς οι ιρανικές είχαν απενεργοποιήσει όλα τα από τις 11 Ιανουαρίου όλα τα δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας του πλοίου με συνέπεια να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του. Τελικά το πλοία εντοπίστηκε χθες στο αγκυροβόλιο του Bandar Abass στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Βασόρα (Ιράκ) ένα φορτίο περίπου 145.000 μετρικών τόνων αργού πετρελαίου με προορισμό την Aliaga (Τουρκία), μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή όλες τις αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές και συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μαζί τους, καθώς και με τις οικογένειες των μελών του πληρώματος