ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τι κρύβεται κάτω από το Λονδίνο;

Τι κρύβεται κάτω από το Λονδίνο;

Καταφύγια, κατασκευές του σιδηροδρόμου Crossrail... κάτω από το Λονδίνο υπάρχει ένας λαβύρινθος από τούνελ!

Επίσκεψη στο υπόγειο... Λονδίνο πραγματοποίησε το BBC και μας αποκαλύπτει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία, που βρίσκονται δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη.

Μια μικρή μαύρη πόρτα στην αναπτυσσόμενη γειτονία του Λονδίνου, Balham Hill, οδηγεί στα έγκατα της γης. 178 σκαλιά χωρίζουν το φως... από το σκοτάδι.

Με το φως του κινητού η ομάδα του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων κατεβαίνει στα τούνελ της βρετανικής πρωτεύουσας, σε βάθος 30 μέτρων, για να ανακαλύψει τους κρυφούς, αθέατους «θησαυρούς».

Τα καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει. Τα κρεβάτια, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στηρίζονται στον τοίχο, το ένα πάνω στο άλλο, με τη σκουριά να έχει αφήσει το σημάδι της...

Η ομάδα του BBC συνάντησε άδειες πλατφόρμες που προορίζονταν για το τεράστιο κατασκευαστικό έργο – Crossrail - , που τελικά έμειναν αναξιοποίητες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες εργάτες εξακολουθούν να εργάζονται στα έγκατα της γης, ανοίγοντας νέες σήραγγες μετρό...

Περιπλανηθείτε στο υπόγειο Λονδίνο μέσω του BBC...

Σχετικές ειδήσεις