ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Σας αρέσει η jazz; Ταξιδέψτε στη Δανία

Σας αρέσει η jazz; Ταξιδέψτε στη Δανία

Από τις 7 έως τις 13 Φεβρουαρίου η καρδιά της Jazz θα χτυπά στην Κοπεγχάγη. Το ετήσιο Winter Jazz Festival φέτος θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μουσικούς της Jazz.

300 μουσικοί σε 75 σημεία στην Κοπεγχάγη θα συνεχίσουν και φέτος την παράδοση ενός φεστιβάλ που θεωρείται κουρφαίο στο χώρο της Jazz. Το πλήρες πρόγραμμα, βρίσκεται εδώ.

Αν πάτε στην Κοπεγχάγη, εκτός από Jazz, κάντε και τα εξής:

Μια βόλτα στο Strøget. Μη ρωτάτε πως προφέρεται. Αρκεί να ξέρετε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους στην Ευρώπη και φυσικά είναι η χαρά του shopping. Εάν τα οικονομικά σας δεν υποστηρίζουν τη βόλτα, κάντε την για τους δεκάδες περφόρμερ δρόμου που δίνουν παραστάσεις εκεί.

Δεύτερη βόλτα στα Tivoli Gardens. Κάτι σαν το δικό μας Εθνικό Κήπο, αλλά σε πολύ μγαλύτερη κλίμακα φυσικά. Ιδρύθηκαν το 1843 και διαθέτουν τα πάντα. Από αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, μέχρι ιστορικά κτίρια σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο τη νύχτα ειδικά θα σας αφήσει άφωνους.

The Blue Planet. Ενα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο. Θα είστε κάτω από το νερό και θα χαζεύετε ψάρια επί ώρες.

Εάν έχετε όρεξη για κουλτούρα, η Κοπεγχάγη φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές μοντέρνας τέχνης. Αν πάλι είστε πιο πομπώδεις από χαρακτήρα, κάντε μια βόλτα σε ένα από τα παλάτια της πόλης.

Κι από φαγητό τι γίνεται;

Kartoffelmad or Hønsesalat smørrebrød, δηλαδή σάντουιτς με ρυζόψωμο. Κλασικό κολατσιό για τους Δανούς.

Σχετικές ειδήσεις