Η Ριβιέρα της Ολυμπίας: Ένα ανεπανάληπτο «αγκάλιασμα» βουνού και θάλασσας
TRAVEL

Η Ριβιέρα της Ολυμπίας: Ένα ανεπανάληπτο «αγκάλιασμα» βουνού και θάλασσας

Για εμάς που νοσταλγούμε, ήδη, τις διακοπές που κάναμε ή ανυπομονούμε όσο τίποτα για εκείνες που έρχονται, μία είναι η λύση: Να αποδράσουμε χωρίς πολλή σκέψη, για ένα weekend στις εξωτικές αμμουδιές της Δυτικής Πελοποννήσου και να αισθανθούμε ότι το καλοκαίρι τώρα αρχίζει και περιμένει να αδράξουμε την κάθε ημέρα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πάρουμε το μεταφορικό μας μέσο, να υπολογίσουμε το διαθέσιμο budget μας και να ξεκινήσουμε σίγουροι πως θα βρεθούμε σε έναν προορισμό, ο οποίος θα είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα μας. Διότι στα παράλια της Ηλείας υπάρχει κάτι για όλους: Πολυτελή resorts, απλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και χώρος για free campers, ταβέρνες με καλό και οικονομικό φαγητό και, πάνω απ’ όλα, άπειρες παραλίες.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αυτόν τον Ιούλιο, να βρεθείς σε ένα μέρος με παραδοσιακό χρώμα και σαγηνευτική φυσική ομορφιά, μέσα από ένα ανεπανάληπτο «αγκάλιασμα» βουνού και θάλασσας στην αφετηρία για την Αρχαία Ολυμπία; Ο λόγος για το Κατάκολο, μία γραφική, παραλιακή κωμόπολη της Δυτικής Ηλείας, που αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε επισκεψιμότητα λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα και βασικό ορμητήριο χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι προσβλέπουν σε μία γνωριμία με τη μεγαλοπρεπή Αρχαία Ολυμπία.

Οι μοναδικές παραλίες της περιοχής

Εάν το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες στο μυαλό μας, τότε ο συγκεκριμένος προορισμός, με την πληθώρα επιλογών και προτάσεων για ατελείωτες βουτιές… θα μας ανταμείψει.

Η αμμώδης παραλία στο Κατάκολο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες. Έξτρα tip για τους ρομαντικούς της παρέας, είναι να μείνουμε μέχρι τη δύση του ηλίου, αφού είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ για εκείνους που αναζητούν στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης, το γειτονικό Κάτω Καβούρι είναι must-be επιλογή, για να μας φιλοξενήσει στα καταγάλανα νερά του.

Σε τροπικές παραλίες παραπέμπει η Κυανή Ακτή, που δίνει δυνατότητα για θαλάσσια αθλήματα στους φίλους των σπορ, ενώ βραβευμένη με γαλάζια σημαία είναι η δημοφιλής, τουριστική παραλία της Κουρούτας, η οποία αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta και απευθύνεται, συν τοις άλλοις, και στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας.

Η ιστορία του τόπου

Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία, εντυπωσιάζει τους πάντες από την πρώτη στιγμή. Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στα επιβλητικά αρχαία κτίσματα, τα οποία φιλοξενούσαν τόπους λατρείας, άθλησης ή συνεδρίων και θα θαυμάσει τον Ερμή του Πραξιτέλους στο Μουσείο. Η ευρηματικότητα των αρχαίων Ελλήνων αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τα ομοιώματα εφευρέσεων στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών, στην κεντρική πλατεία του Κατάκολου.

Αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα, να περιηγηθούμε στη Ριβιέρα της Ολυμπίας και να αφεθούμε στον ήλιο, τη θάλασσα και την ιστορία αυτού του τόπου, που συναντιούνται μοναδικά, χαρίζοντας σε κάθε επισκέπτη στιγμές… χαραγμένες στον χρόνο.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Τρεις ευρωπαϊκές παραλίες που ξεχωρίζουν για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος τους

Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες για καλοκαιρινές διακοπές το 2022

Άγιος Πέτρος: Η παραλία που βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την Αθήνα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ