Κοπεγχάγη
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που θα απολαύσουμε καλύτερα τον Αύγουστο

Αν το δούμε… λίγο αλλιώς, ο Αύγουστος είναι ιδανικός για ένα ταξίδι σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, οικονομικά και κυρίως, άνετα.

Είναι σαφώς μια δύσκολη απόφαση το να επιλέξει κάποιος να αφήσει τις ομορφιές της χώρας μας τον Αύγουστο, τον πιο καλοκαιρινό και διασκεδαστικό μήνα του χρόνου. Οι παραλίες, οι θάλασσες, τα νησιά, τα παραδοσιακά πανηγύρια, οι μαζώξεις στο χωριό, είναι λόγοι που μας… καθηλώνουν στην πατρίδα. Αν όμως το δούμε… λίγο αλλιώς, ο Αύγουστος είναι ιδανικός για να επισκεφθούμε τουλάχιστον τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, οικονομικά και κυρίως, άνετα, χωρίς την πολυκοσμία που έχουν σε «κανονικές» περιόδους επισκεψιμότητας, κατά τη διάρκεια του έτους.

#1 Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη
Κοπεγχάγη

Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι ιδανική για ένα αυγουστιάτικο ταξίδι σε πιο δροσερά μέρη. Στην Κοπεγχάγη μπορούμε να απολαύσουμε εν πλω περιηγήσεις στα κανάλια του Νyhavn, του Νέου Λιμανιού, με τα πολύχρωμα σπίτια που μοιάζουν να μας μεταφέρουν σε σκηνικό παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και το σπίτι που ο μεγάλος Δανός παραμυθάς έγραψε κάποιες από τις ιστορίες του, όπως και τα παλιά ιστιοφόρα που μεταφέρουν έναν αέρα αλλοτινών εποχών. Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, το Τίβολι, το παλάτι Κρίστιανσμποργκ, η Εκκλησία του Φρεδερίκου, ο κήπος Rosenborg και τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ είναι τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσουμε για κανέναν λόγο, ενώ επιβάλλεται και μία επίσκεψη σε ένα καλό εστιατόριο, καθώς στην πόλη βρίσκονται πολλά βραβευμένα με αστέρια Michelin.

#2 Στοκχόλμη

Στοκχόλμη
Στοκχόλμη

Μένοντας σε παρόμοιους, βόρειους τόνους, ταξιδεύουμε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας για να την απολαύσουμε σε όλα της τα χρώματα, μακριά από το τρομακτικό κρύο του χειμώνα. Στην Στοκχόλμη, που είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά της, περιηγούμαστε στα 14 νησάκια της – δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται και «Βενετία του Βορρά» - θαυμάζουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της και αφηνόμαστε να παρασυρθούμε από την ατμόσφαιρα της παλιάς της πόλης, με τα υπέροχα κτήρια, τα παλάτια και τα εντυπωσιακά μουσεία. «Must» του ταξιδιού μας μια βόλτα στα όμορφα πάρκα της και η εξοικείωση με τον βιώσιμο τρόπο ζωής που έχουν υιοθετήσει οι κάτοικοι.

#3 Βιέννη

Βιέννη
Βιέννη

Οι περισσότεροι την ταυτίζουμε με τα Χριστούγεννα, όμως η πρωτεύουσα της Αυστρίας διαθέτει εξαιρετικές ομορφιές που μας κερδίζουν όλο τον χρόνο – ειδικά τον δροσερό Αύγουστο. Το εντυπωσιακό Κάστρο Μπελβεντέρε με τη μοναδική συλλογή έργων του Κλιμτ, οι αίθουσες συναυλιών, τα καφέ με τις βιεννέζικες λιχουδιές, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου και ολόκληρη η «καρδιά» της Βιέννης, με τους ιστορικούς λιθόστρωτους δρόμους, τα μαγαζιά, τα ανάκτορα, τα εντυπωσιακά μπαρόκ κτήρια, είναι μια πόλη που μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Είναι, άλλωστε, παραπάνω από βέβαιο πως δεν θα κατορθώσουμε να την γνωρίσουμε ολόκληρη σε μία μόνο επίσκεψή μας!

#4 Βουκουρέστι

Βουκουρέστι
Βουκουρέστι

Ταξίδι στο Βουκουρέστι τον Αύγουστο; Κι όμως είναι μια ιδανική ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους συνηθισμένους και να απολαύσουμε τα αξιοθέατα και τις εμπειρίες που προσφέρει. Φυσικά η αρχή δεν μπορεί παρά να γίνει από το περίφημο Παλάτι του Τσαουσέσκου, που σήμερα αποτελεί την έδρα του κοινοβουλίου της χώρας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο, μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο και διαθέτει πάνω από 3.000 δωμάτια! Το ρουμανικό Αθήναιον (Ateneul Român), ο Καθεδρικός ναός της πόλης, η Πλατεία Επανάστασης και η Αψίδα του Θριάμβου, η Παλιά Πόλη, θα μας κερδίσουν με τις ομορφιές τους και την πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρά τους.

Πηγή φωτογραφιών: Pixabay.com, Unsplash.com

Διαβάστε επίσης

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί της Ευρώπης για το 2023 – Ποια χώρα είναι πρώτη, η θέση της Ελλάδας

Επτά λάθος συμπεριφορές τουριστών: Σκουπίδια, μεθύσια, κλοπές

Σαρδηνία: Μεσογειακή και εξωτική φυσική ομορφιά που σαγηνεύει

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ