εξωτική παραλία
H καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε ορισμένες από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας μας
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Επτά πανέμορφες παραλίες για τις βουτιές του Σεπτεμβρίου

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και μας προ(σ)καλεί για εξορμήσεις σε ονειρικές παραλίες

Tο ημερολόγιο (και μόνο αυτό) δείχνει πως μπήκε το φθινόπωρο, οι υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν ξεκινούν και οι μαθητές ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα θρανία. Ο Σεπτέμβριος στη χώρα μας, ειδικά στα νησιά και στα πιο νότια και πεδινά τμήματα, «εντάσσεται» στο καλοκαίρι και μας προκαλεί για νέες (έστω και σύντομες) εξορμήσεις, ώστε να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα με περισσότερη ηρεμία και γαλήνη.

Μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας μας, για παράδειγμα, βρίσκονται τώρα στην καλύτερη εποχή τους. Αρχικά, διότι δεν παρατηρείται η κοσμοσυρροή του Αυγούστου, επομένως έχουμε τη δυνατότητα να τις ευχαριστηθούμε στο φυσικό τους μεγαλείο, μακριά από το βουητό του πλήθους. Αφετέρου, πρέπει να σημειώσουμε πως τον Σεπτέμβριο δεν έχουμε τα μελτέμια του Αυγούστου που «ανακατεύουν» τα νερά και τα θολώνουν, σε πολλές περιπτώσεις. Η θάλασσα είναι ήρεμη, διαυγής και… ζεστή: Οι πιο ζεστές θάλασσες καταγράφονται την εποχή αυτή, ενώ παράλληλα η εξωτερική θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ πιο ανεκτά επίπεδα από του καλοκαιριού.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω επτά πανέμορφες ελληνικές παραλίες που συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο και οι οποίες είναι στην καλύτερή τους «φάση» κάθε Σεπτέμβριο.

#1 Μύρτος

Μύρτος
Μύρτος

Η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, που συχνά συγκαταλέγεται σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου, είναι ο Μύρτος. Τον Σεπτέμβριο και ειδικά πρωί, στον Μύρτο είναι σίγουρο πως θα κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά του, θα περπατήσουμε πάνω – κάτω στην απέραντη ακτή, θα αφουγκραστούμε τους ήχους της φύσης και θα απολαύσουμε το καθηλωτικό τοπίο που γεμίζει δέος τους επισκέπτες. Φυσικά, το ηλιοβασίλεμα στον Μύρτο παραμένει εντυπωσιακό όλο τον χρόνο.

#2 Μπάλος

Μπάλος
Μπάλος

Συνεχίζοντας με τη διάσημη παραλία της Κρήτης, ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική εποχή για να επισκεφθούμε τον Μπάλο διά ξηράς: Η ζέστη είναι… ελεγχόμενη, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στον εντυπωσιακό βράχο και την ακτή είναι πολύ πιο άδεια από ό,τι το καλοκαίρι και μπορούμε να κολυμπήσουμε και να περπατήσουμε σε όλο το μήκος της ακτής, χαζεύοντας τα κοχυλάκια και την υπέροχη άμμο.

#3 Ελαφόνησος

Ελαφόνησος
Ελαφόνησος

Σίγουρα το κάμπινγκ στην Ελαφόνησο δεν είναι άδειο τον Σεπτέμβριο – ειδικά τα Σαββατοκύριακα – είναι όμως πολύ λιγότερος ο κόσμος που επιλέγει να χαρεί μια από τις εντυπωσιακότερες αμμουδιές στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο. Επομένως, η ευκαιρία να χαρούμε την ακτή και την τιρκουάζ θάλασσα είναι «εδώ και τώρα»!

#4 Πόρτο Κατσίκι

Πόρτο Κατσίκι
Πόρτο Κατσίκι


Στη δυτική ακτή της Λευκάδας βρίσκονται παραλίες όπως το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, που περιβάλλονται από ψηλούς γκρεμνούς και όπου η θάλασσα έχει ένα μοναδικό, φωτεινό μπλε χρώμα που δεν βρίσκουμε αλλού. Αντίθετα με τους καλοκαιρινούς μήνες, που στο Πόρτο Κατσίκι οι επισκέπτες δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν χώρο για την πετσέτα τους, τον Σεπτέμβριο όλα γίνονται πιο εύκολα – κι αν ήμαστε τυχεροί, μπορεί και να απολαύσουμε την παραλία ολομόναχοι!

#5 Βοϊδοκοιλιά

Βοϊδοκοιλιά
Βοϊδοκοιλιά


Μια ακτή που σχηματίζει έναν σχεδόν τέλειο κύκλο άμμου, πάντα τραβάει τα βλέμματα και τους επισκέπτες. Όμως τον Σεπτέμβριο είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που έχουν ως προορισμό τους τη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία και πραγματικά, πρόκειται για μία παραλία που αξίζει να την απολαύσουμε όταν είναι άδεια.

#6 Πάργα

Πάργα
Πάργα

Στην Πάργα, στις ακτές της Ηπείρου, μπορούμε να συνδυάσουμε πολύ εύκολα το υπέροχο φυσικό τοπίο, τις ανέσεις και τις υποδομές του οικισμού και μια υπέροχη αμμουδιά με τέλεια θάλασσα! Εκεί όπως που τον Αύγουστο δεν πέφτει καρφίτσα, τον Σεπτέμβριο όλα γίνονται πιο άνετα και η Πάργα γίνεται νούμερο 1 προορισμός για… λίγο καλοκαίρι ακόμα!

#7 Λίνδος

Λίνδος
Λίνδος

Αντίστοιχη είναι και η ομορφιά της Λίνδου στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο. ένα δημοφιλές θέρετρο για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Σεπτέμβριο αδειάζει εν μέρει κάνοντας τα πάντα πιο άνετα και δίνοντάς μας την ευκαιρία να χαρούμε την ομορφιά μιας εντυπωσιακής αμμουδιάς, στο βάθος του κόλπου, τα τιρκουάζ νερά και το γραφικό τοπίο.

Διαβάστε επίσης

Σέριφος: Αξιοθέατα και beach hopping - 4 must εμπειρίες που θα ζήσεις

Πέντε δημοφιλή ελληνικά νησιά που «πρωταγωνίστησαν» στη μεγάλη οθόνη

Οι Τοp 10 καλοκαιρινοί προορισμοί της Ευρώπης για το 2023 – Η θέση της Ελλάδας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ