festival
Eντυπωσιακά φεστιβάλ που αποτελούν εμπειρία ζωής
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Γλυπτά από πάγο, σόου και σταρ του σινεμά: 5 φεστιβάλ που αξίζει να πας μια φορά στη ζωή σου

Μουσική, τέχνη, χορός, μπύρα και φαγητό για εσάς που είστε λάτρεις των ταξιδιών και που θέλετε να συνδυάζετε τις εξορμήσεις σας με φεστιβάλ και εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες. 

Αν αγαπάτε τα ταξίδια, αγαπάτε και τα φεστιβάλ, αν έχετε κουμπαρά στη βιβλιοθήκη σας και ρίχνετε μέσα τα χρήματα με μόνο στόχο να τα μετατρέψετε σε εισιτήρια, αν το όνειρό σας είναι να γνωρίσετε διάφορα μέρη με περιεχόμενο και ένταση, τότε διαβάζετε το σωστό κείμενο.

Συνεχίστε να διαβάζετε και αφήστε τη φαντασία σας να κάνει ένα μικρό νοητό ταξίδι σε πέντε από τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, προτού τα επισκεφτείτε οι ίδιοι. Ο Ιανουάριος, άλλωστε, είναι ο μήνας που πρέπει να φροντίσετε για τα εισιτήρια σας, αν θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα από αυτά.

#1 Harbin International Ice & Snow Sculpture Festival στην Κίνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού αξιοποιεί στο έπακρον τις χαμηλές θερμοκρασίες του Χαρμπίν της Κίνας. Γιατί πρέπει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας να επισκεφτείτε αυτό το παγωμένο μέρος; Επειδή φιλοξενεί τα μεγαλύτερα γλυπτά πάγου στον κόσμο και μάλιστα σε μία ολόκληρη παγωμένη πόλη που κατασκευάζεται κάθε χρόνο στην περιοχή. Το Sun Island είναι ένας χώρος αναψυχής κατά μήκος του ποταμού Songua, όπου θα βρείτε τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα γλυπτά.

china-glypta-ice.jpg
Στο Harbin International Ice & Snow Sculpture Festival θα δεις τα μεγαλύτερα γλυπτά πάγου στον κόσμο

Οι δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε στην περιοχή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δηλαδή από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο, περιλαμβάνουν αλπικό σκι, εκδρομές σε εκθέσεις με φανάρι πάγου σε διάφορα τοπικά πάρκα, και κολύμπι στα ψυχρά νερά του ποταμού. Μία επίσκεψη, λοιπόν, θα σας πείσει.

#2 Carnival Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Αναμφισβήτητα, το καρναβάλι της Βραζιλίας θεωρείται ευρέως ως «το μεγαλύτερο σόου στη Γη». Και για να μιλήσουμε και με αριθμούς, η εκδήλωση προσελκύει σχεδόν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, με μισό εκατομμύριο επισκέπτες να ταξιδεύουν για να δουν το θέαμα. Μήπως ήρθε και η σειρά σας;

Tο καρναβάλι της Βραζιλίας θεωρείται ως «το μεγαλύτερο σόου στη Γη»
Tο καρναβάλι της Βραζιλίας θεωρείται ως «το μεγαλύτερο σόου στη Γη»

Ιστορικά, το καρναβάλι είναι μία θρησκευτική γιορτή που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, πέντε ημέρες πριν την Σαρακοστή και πρόκειται ίσως για το πιο εντυπωσιακό πάρτι στον πλανήτη. Από τις μπάντες του δρόμου και τα beach πάρτι μέχρι τους μαγευτικούς χορούς μασκέ και τις επαγγελματικές παρελάσεις στο ειδικά κατασκευασμένο «Σαμπαδρόμιο», το καρναβάλι υπόσχεται πέντε μέρες αδιάκοπης διασκέδασης στους επισκέπτες που θα αντέξουν να τις ζήσουν στο έπακρο.

#3 Cannes Film Festival, Γαλλία

Είτε λατρεύετε την χαρισματική αίγλη του κινηματογράφου και των διασημοτήτων του, είτε σας αρέσει η αφήγηση της δημιουργίας ταινιών, θα θελήσετε να κάνετε ένα ταξίδι στις Κάννες τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Πρόκειται, ίσως, για το πιο σημαντικό φεστιβάλ ταινιών του κόσμου και αφορά την εξόρυξη νέων ταλέντων και τη λαμπερή προβολή τους.

Cannes
Οι σταρ καταφτάνουν στο κόκκινο χαλί των Καννών και τα φλας των φωτογράφων αστράφτουνAP

Κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου, και όχι μόνο, περπατούν στο αστραφτερό κόκκινο χαλί της γαλλικής πόλης των Καννών και εσείς έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά αυτήν την εμπειρία. Το πρώτο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το 1946 και από τότε και στο εξής, λαμβάνει χώρα κάθε Μάιο.

#4 Tomorrowland, Βέλγιο

Από το 2005 μέχρι σήμερα, το ετήσιο ραντεβού όσων αγαπούν τη διασκέδαση και την ηλεκτρονική μουσική, είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο: Το φεστιβάλ Tomorrowland στο Βέλγιο. Πλέον, το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα δύο Σαββατοκύριακα κάθε καλοκαίρι, κυρίως τον Ιούλιο, συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς fans και γίνεται sold out μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τις αρχές Ιανουαρίου.

Tomorrowland
To Tomorrowland είναι το πιο διάσημο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον πλανήτηunsplash

Με διακόσμηση που σας κάνει να αισθάνεστε πως ζείτε σε ένα παραμύθι, έχει τόσους χώρους διεξαγωγής, όσους τα είδη μουσικής που παίζονται στο festival από παγκοσμίου φήμης DJs. Είναι, λοιπόν, δική σας επιλογή σε ποιον χώρο θέλετε να βρεθείτε, αλλά και πού θα μείνετε, αφού υπάρχει και η δυνατότητα camping μέσα στο ίδιο το festival.

#5 Oktoberfest, Μόναχο

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, ένα είναι ο προορισμός: Το φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Μόναχο και διαρκεί 15 ημέρες.

Oktoberfest
To Oktoberfest πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Μόναχο και διαρκεί 15 ημέρες.

Με ηλικία περίπου δύο αιώνων, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα events του γερμανικού πληθυσμού κι όχι μόνο. Το Octoberfest δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ μπύρας, αλλά οι ετήσιοι εορτασμοί προς τιμήν του γάμου του Πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της Πριγκίπισσας Τερέζας της Σαξονίας. Συνέβη το 1810 και από τότε αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να πλημμυρίζουν οι δρόμοι της πόλης με το αγαπημένο ποτό κάθε πραγματικού Βαυαρού. Πολλοί φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες ενώ πέρα από την άφθονη μπύρα, υπάρχει γνήσιο γερμανικό φαγητό με λουκάνικα, κρεατικά και ζυμαρικά. Μήπως ήρθε η στιγμή να ζήσετε και εσείς την απόλυτη εμπειρίας μπύρας;

Διαβάστε επίσης

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2024: Αστροτουρισμός και ανταλλαγή σπιτιών

Τρία νέα μουσεία που άνοιξαν μέσα στο 2023 και θέλουμε να δούμε από κοντά

Άμστερνταμ: Το Φεστιβάλ Φωτός στη «Βενετία του Βορρά» - Οι 3 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ