παπαρούνα
Αν προτιμάτε την Ευρώπη και αγαπάτε τα λουλούδια τότε ο Μάιος είναι μία από τις τελευταίες σας ευκαιρίες για να προγραμματίσετε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τα 5+1 ολάνθιστα ταξίδια στην Ευρώπη που μυρίζουν άνοιξη

Η άνοιξη είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή πόλη. Είτε σας αρέσουν τα καταπράσινα πάρκα, είτε είστε λάτρεις των λουλουδιών και των φυσικών τοπίων, η Ευρώπη έχει πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες να σας προσφέρει. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω και ετοιμαστείτε για μια ανοιξιάτικη απόδραση της τελευταίας στιγμής.

Τουλίπες, υάκινθοι, παπαρούνες, τριαντάφυλλα. Είναι μερικά μόνο από τα λουλούδια που φυτρώνουν στην Ευρώπη και την άνοιξη μπορούν να σας προσφέρουν υπέροχα τοπία. Αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό, αποτελούν, επίσης και βασικό παράγοντα της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη.

Ο Μάιος, λοιπόν, είναι μία από τις τελευταίες σας ευκαιρίες για να προγραμματίσετε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι. Αν προτιμάτε την Ευρώπη και αγαπάτε τα λουλούδια, εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις για προορισμούς που θα σας προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

Val d’Orcia, Ιταλία

Πιθανότατα να έχετε δει στο παρελθόν φωτογραφίες από την κοιλάδα Val d’Orcia στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Στο συγκεκριμένο μέρος, μάλιστα, έχουν γίνει ακόμα και γυρίσματα ταινιών που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ, παρ' όλα αυτά δεν είναι αυτός ο λόγος που σας προτείνουμε να την επισκεφτείτε.

Eδώ οι παπαρούνες γεμίζουν τα χωράφια της περιοχήςpixabay


Ο λόγος είναι το μοναδικό χρώμα που αποκτά η κοιλάδα στις αρχές Μαΐου από τις παπαρούνες που γεμίζουν τα χωράφια της περιοχής. Οι παπαρούνες, μάλιστα, στο συγκεκριμένο μέρος ανθίζουν μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα οι σπόροι τους να φυτρώνουν σε μεγάλη έκταση και να δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα για κάθε επισκέπτη.

Ίδρυμα Κλωντ Μονέ, Παρίσι

Περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού βρίσκεται το Ίδρυμα Κλοντ Μονέ και πρόκειται για το σπίτι και τους κήπους του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου. Είναι οι κήποι που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλά έργα του καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε εκεί από το 1883 έως τον θάνατό του το 1926.

To Ίδρυμα Κλοντ Μονέ είναι το σπίτι και οι κήποι του Γάλλου ζωγράφου οι οποίοι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλά έργα του καλλιτέχνηpixabay

Οι κήποι είναι χωρισμένοι σε δύο μέρη. Τον κήπο με τα λουλούδια που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι και τον άλλο κήπο με τις λιμνούλες και τα νούφαρα ο οποίος ξεκίνησε να δημιουργείται δέκα χρόνια μετά την εγκατάσταση του Μονέ στην περιοχή και αποτελεί σημείο συνάντησης κάθε επισκέπτη που θέλει να αποθανατίσει τη στιγμή. Διότι, ο Μονέ πριν ζωγραφίσει τα νούφαρα που απεικονίζονται σε πολλούς πίνακες του, τα είχε φυτέψει πρώτα στους κήπους του σπιτιού του.

H κοιλάδα των Ρόδων, Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία παράγεται πάνω από το μισό της παγκόσμιας παραγωγής ροδέλαιου σε όλο τον πλανήτη. Και αυτό συμβαίνει χάρη στην Κοιλάδα των Ρόδων. Μία περιοχή στο κέντρο της χώρας όπου υπάρχει μεγάλη καλλιέργεια τριαντάφυλλων, τα οποία τον Μάιο και τον Ιούνιο γεμίζουν με το άρωμα και το χρώμα τους όλο το μέρος.

Χρώματα και αρώματα στην Κοιλάδα των Ρόδωνpixabay

Αν, μάλιστα, οι διακοπές σας συμπεριλάβουν και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, τότε θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το Φεστιβάλ των Ρόδων με τη μεγάλη παρέλαση αλλά και τις εκδηλώσεις στους αγρούς, όπως και αναπαραστάσεις της παραδοσιακής συγκομιδής από γυναίκες ντυμένες με τοπικές ενδυμασίας αλλά και αναπαραστάσεις των παραδοσιακών τρόπων απόσταξης του ροδέλαιου. Όλα αυτά, φυσικά, στην μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, στο Καζανλάκ.

Γκαργκάνο, Ιταλία

Η χερσόνησος του Γκαργκάνο στο νοτιανατολικό άκρο της Ιταλίας δεν είναι γνωστή μόνο για τις παραλίες και τα παραθαλάσσια μέρη της, αλλά και για το Εθνικό Πάρκο της περιοχής που προσελκύει όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη φύση και τα άγρια λουλούδια.

Στην χερσόνησο του Γκαργκάνο θα βρείτε μεγάλη ποικλία σε άγρια λουλούδια

Στα 120.000 στρέμματα του υπάρχει εξαιρετική ποικιλία οικοσυστημάτων, από βραχώδεις ακτές και υγροτόπους έως λιβάδια γεμάτα με λουλούδια και δάση. Στο Γκαργκάνο θα βρείτε πάνω από 2.000 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η μεγαλύτερη συγκέντρωση από ποικιλίες άγριας ορχιδέας στην Ευρώπη.

Λίσε, Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή τουλιπών παγκοσμίως, ενώ γενικότερα η ανθοκομία στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, γεγονός που θα το καταλάβετε μόνο αν βρεθείτε εκεί και συγκεκριμένα στην πόλη Λίσε.

Στο μέρος αυτό, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στην «Duin-en Bollenstreek», μία μεγάλη ολάνθιστη έκταση την οποία κάθε χρόνο επισκέπτεται πλήθος τουριστών για να απολαύσει τα χρώματα του ανθισμένου τοπίου. Εκεί, ακριβώς, βρίσκονται και οι κήποι Keukenhof, που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι κήποι λουλουδιών του κόσμου.

Σε μια έκταση 320 στρεμμάτων θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία ανοιξιάτικη βόλτα, ανάμεσα σε τουλίπες, υάκινθους και σε άλλα είδη λουλουδιώνunsplash

Για να καταλάβετε πόσο «απαραίτητο» είναι να βάλετε το Keukenhof στο πρόγραμμα σας, αν πρόκειται να ταξιδέψετε σύντομα στην Ολλανδία, αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία έκταση 320 στρεμμάτων θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία ανοιξιάτικη βόλτα, ανάμεσα στις τουλίπες, στους υάκινθους και σε άλλα είδη λουλουδιών.

Νησί Μαϊνάου, Γερμανία

Isle-of-Mainau.jpg
Το Νησί Μαϊνάου στη νότια Γερμανία είναι γεμάτο με εντυπωσιακούς βοτανικούς κήπους και λουλούδιαunsplash

Το Νησί Μαϊνάου βρίσκεται στη λίμνη Κωνστάνια, στη νότια Γερμανία και είναι γεμάτο με εντυπωσιακούς βοτανικούς κήπους και λουλούδια, όπως ορχιδέες, υάκινθους και άλλα είδη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Ένα μέρος που πρέπει, ωστόσο, να βάλετε οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας είναι ο ιταλικός Κήπος με τα Τριαντάφυλλα αλλά και τα μεγάλα θερμοκήπια με τροπικά είδη και πεταλούδες από την Ασία, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την Αφρική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Η άγρια ομορφιά της Βόρειας Ελλάδας: Τρεις προορισμοί για φυσιολάτρες

Γαστρονομικός τουρισμός: Τα 5+1 γευστικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε μία φορά στη ζωή σας

Οικογενειακές διακοπές στις πόλεις των Βίκινγκ, του Star Wars και του Μίκι Μάους

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ