ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε η κρουαζιέρα στα Χανιά – Τα ρεκόρ του Ιουνίου

Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε η κρουαζιέρα στα Χανιά – Τα ρεκόρ του Ιουνίου
AP.

Τα στοιχεία των προγραμματισμένων αφίξεων «φέρνουν» δώδεκα κρουαζιερόπλοια στα Χανιά, μέσα στον Ιούλιο.

Ο Ιούνιος αναδείχθηκε σε μήνα υψηλών αποδόσεων για την κρουαζιέρα στα Χανιά, καθώς τόσο οι αφίξεις πλοίων, όσο και ο αριθμός των επιβατών, κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, κατά τον Ιούνιο στα Χανιά και στον τομέα της κρουαζιέρας, κατεγράφησαν ρεκόρ προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων για μία ημέρα καθώς και στον αριθμό επιβατών, ενώ, σε δύο αφίξεις ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε τους 3.300.

«Τα Χανιά “κερδίζουν” και σε ποσότητα και σε ποιότητα, αναδεικνύοντας τη δυναμική τους και σε αυτόν τον τομέα», σχολίασε ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, Δημήτρης Βιριράκης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας, καθώς και το μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου επιβατικού σταθμού στη Σούδα.

Τα ρεκόρ του Ιουνίου

Στα Χανιά από την 1η έως και την 27η Ιουνίου, οι επιβάτες κρουαζιέρας ήταν 30.765 και οι αφίξεις πλοίων 22. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται με την άφιξη πλοίου με μεγάλη μεταφορική ικανότητα επιβατών, την τελευταία ημέρα του μήνα.

Την 20ή Ιουνίου κατεγράφησαν ρεκόρ στις αφίξεις επιβατών, καθώς με τρία πλοία ο συνολικός αριθμός ήταν 7.355. Τα περισσότερα ανά ημέρα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν την 21η Ιουνίου. Συνολικά, τέσσερα πλοία εκ των οποίων τα τρία στο λιμάνι της Σούδας και ένα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, με συνολικό αριθμό επιβατών 4.833

Την 25η Ιουνίου κατέπλευσε στη Σούδα το “Disney Dream” μήκους 340 μέτρων και 3.484 επιβάτες, ενώ, το ίδιο πλοίο με 3.376 επιβάτες είχε καταπλεύσει και τη 16η Ιουνίου.

Οι αφίξεις και ο προγραμματισμός

Η κρουαζιέρα στα Χανιά εξελίσσεται με θετική ρότα, καθώς κατά τον Μάιο του 2023 κατέφθασαν δεκαεννέα κρουαζιερόπλοια στα Χανιά (δεκαεπτά στη Σούδα, δύο στο Ενετικό Λιμάνι με 33.500 επιβάτες, ενώ, τον Απρίλιο με εννέα αφίξεις οι επιβάτες ήταν 8.100. Τα στοιχεία των προγραμματισμένων αφίξεων «φέρνουν» δώδεκα κρουαζιερόπλοια στα Χανιά τον Ιούλιο, δεκατρία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, είκοσι τον Οκτώβριο, δώδεκα τον Νοέμβριο και τρία τον Δεκέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις