ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί δεν πρέπει να κλείνεις ποτέ το air condition κατά τη διάρκεια της πτήσης

Γιατί δεν πρέπει να κλείνεις ποτέ το air condition κατά τη διάρκεια της πτήσης

Συνήθως στο αεροπλάνο κάνει κρύο, με αποτέλεσμα να κρυώνεις και να μην νιώθεις πολύ καλά. Ωστόσο, μην μπεις στον πειρασμό να κλείσεις το air condition που βρίσκεται πάνω από τη θέση σου για κανένα λόγο.

«Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι», λέει ο θυμόσοφος λαός, και εν μέρει έχει δίκιο. Όταν, όμως, θα πρέπει να επιβιβαστείς σε ένα παγωμένο περιβάλλον, όπως αυτό του αεροπλάνου, τότε το ταξίδι μπορεί καμία φορά να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Η λογική κίνηση είναι να κλείσεις εντελώς το air-condition που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι σου, ώστε να μην μείνεις «παγωτό», αλλά αυτό κρύβει μερικούς κινδύνους για την υγεία σου.

Ο γιατρός Mark Gendreau, που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες εξηγεί στο Travel + Leisure τους λόγους που θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα αφήνουμε ανοιχτό το air condition, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Για τους ιούς που μεταφέρονται διά αέρος, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι ο εξαερισμός είναι το μοναδικό σας όπλο ώστε να μην αρρωστήσετε, πέρα από το να μην έρθετε σε επαφή με το μολυσμένο άτομο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιατρός.

Αυτοί οι ιοί μεταδίδονται με μικροσκοπικά σταγονίδια που βρίσκονται στον αέρα για ώρες, αλλά, όπως διαβεβαιώνει ο Dr Gendeau αυτά τα σταγονίδια δεν μπορούν να μας φτάσουν αν το air condition είναι ανοιχτό, γιατί ο αέρας από τους αεραγωγούς σχηματίζει κάτι σαν φράγμα και μας προστατεύει.

Σχετικές ειδήσεις