ΖΩΔΙΑ

Νέα Σελήνη: Ξεκινήματα και δράση προς τα... πίσω

Νέα Σελήνη: Ξεκινήματα και δράση προς τα... πίσω

Από τη μία επαναστατούμε και επιθυμούμε μια νέα αρχή, από την άλλη έχουμε φόβους και ανασφάλειες ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

Σήμερα έχουμε την πρώτη Νέα σελήνη του έτους. Ο Ήλιος από τον Αιγόκερω μετακομίζει στον Υδροχόο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σελήνη. Η συνάντησή τους στον Υδροχόο ορίζει την πρώτη Νέα Σελήνη του έτους, η οποία εξαιτίας του πολυδαίδαλου πλανητικού σκηνικού, αναδεικνύεται σε εξόχως σημαντική.

Παράλληλα με τη Νέα Σελήνη του μήνα, από το απόγευμα και μετά, ο Ερμής στον Υδροχόο γίνεται στάσιμος και από αύριο ανάδρομος. Σκοπός του είναι να μας ξανά-διδάξει ορισμένες έννοιες και πρακτικές, ταλαιπωρώντας συχνά-πυκνά την καθημερινότητά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανάδρομος Ερμής δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός σε νέα ξεκινήματα, ενώ είναι καλύτερα να ανακινήσουμε παλιά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όπου θα έχουμε πιο σίγουρη επιτυχία.

Έτσι, λοιπόν, η Νέα Σελήνη στον πρωτοποριακό Υδροχόο, ενώ έχει τη διάθεση για ανατροπές και νέες καταστάσεις, φρενάρεται από την ενέργεια του Ερμή, ο οποίος κόβει ταχύτητα και μας προτρέπει σε αναθεωρήσεις τόσο στη σκέψη όσο και στην πράξη.

Ακόμα, το αστρολογικό στοιχείο που είναι σε πλήρη ισχύ και μετέχει στον σημερινό χάρτη της Νέας Σελήνης, είναι η παρουσία του Άρη στο εσωστρεφές και μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων στο εσωστρεφές και μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων και η σύνοδος που σχηματίζει με τον ονειρικό και χαλαρό Ποσειδώνα. Η σύνοδος αυτών των δύο πλανητών περιπλέκει κι άλλο το σκηνικό και θολώνει αρκούντως την κρίση και την δράση όλων.

Αποτέλεσμα των παραπάνω αστρολογικών σχηματισμών είναι ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού, όπου από τη μια θέλουμε να προχωρήσουμε και να πρωτοπορήσουμε και από την άλλη κατακλυζόμαστε από ανασφάλειες, δισταγμούς και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Οι επιδράσεις της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο, διαφοροποιούνται αρκετά από ζώδιο σε ζώδιο. Ας δούμε πως:

Προβλήματα με ανασφάλειες, δισταγμούς, πισωγυρίσματα και αναστολές θα έχουν Παρθένοι, Ιχθύες, Σκορπιοί και Καρκίνοι. Τα ζώδια αυτά χρειάζονται επιβεβαίωση, στήριξη και αποδοχή και λόγω του διχασμού ρέπουν προς υπόγειες και μυστικές κινήσεις, ενώ δεν εκτονώνονται όπως έχουν πραγματικά ανάγκη και εξαρτώνται από τις αδυναμίες τους.

Ταύροι και Αιγόκεροι είναι σταθεροί και μεθοδικοί, σχεδόν αδιάλλακτοι και ότι ξεκινήσουν θα πρέπει να το σταθμίσουν σωστά, να μην παρασυρθούν από διαβεβαιώσεις και να προσέξουν να μην αφήσουν κάτι σίγουρο για κάτι αβέβαιο, γιατί αυτοί οι δύο δεν ανήκουν στο ριζοσπαστικό κίνημα κάποιων άλλων.

Σε αυτό το ριζοσπαστικό κίνημα ανήκουν οι Λέοντες, οι Υδροχόοι, οι Κριοί και οι Ζυγοί, που αρνούνται κανόνες, πάνε μπροστά με αυτοπεποίθηση, έχουν τάση αλλαγής και μεταρρύθμισης σε όλους τους τομείς και το καλύτερο, δεν φοβούνται τίποτα παρά μόνο την έντονη θέλησή τους να αλλάξουν τα πάντα.

Οι Τοξότες και οι Δίδυμοι έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία τους, δεν μπορούν να πείσουν και να εκφραστούν, με αποτέλεσμα να μαζεύονται και να επιλέγουν πλάγιους τρόπους συμπεριφοράς και κινήσεων. Ωστόσο την ευελιξία τους δεν τη χάνουν, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ.

Αυτά και άλλα πολλά για ΟΛΑ τα ζώδια είπε η Κατερίνα Σαλωνίκη σήμερα, στην εκπομπή Hit Wake up του ραδιοσταθμού Hit 88.9!

~Κάθε πρωί, στις 9.15, οι αστρολόγοι του astrology.gr, εξηγούν τις πλανητικές όψεις και πως μας επηρεάζουν στον Δημήτρη Μηλιόγλου και την Ελένη Ντούκνη, στον Hit 88.9 και την εκπομπή Hit Wake up!~

Διάβασε επίσης στο astrology.gr:

Τι λένε τα άστρα σήμερα, 20/1;

Η νέα Σελήνη μας προτρέπει για ανανέωση

Ερμής ανάδρομος... Όχι πάλι!

Νέα Σελήνη Ιανουαρίου στον Υδροχόο - Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Οι τυχερές και όμορφες στιγμές της ημέρας: Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Ερωτικό ωροσκόπιο 20/1