ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Την Πέμπτη η Σύνοδος των Ηγετών της Ευρωζώνης

Reuters: Την  Πέμπτη η Σύνοδος των Ηγετών της Ευρωζώνης

Οι ηγέτες των 17 χωρών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν την Πέμπτη στο πλαίσιο της συνόδου των 27 ηγετών της ΕΕ για την επανεκλογή του Herman Van Rompuy στην θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές την Τρίτη στο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συνεδρίαση θα είναι σύντομη και θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια γεύματος την 1η Μαρτίου, την πρώτη ημέρα της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Την Παρασκευή αναμενόταν ξεχωριστή συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης, μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, με βασικό θέμα την Ελλάδα και την ενίσχυση του τείχους προστασίας της ευρωζώνης.

"Δεν ακυρώθηκε, γιατί δεν περιλήφθηκε ποτέ επισήμως στην ατζέντα", δήλωσε δεύτερος διπλωμάτης. "Αντί αυτού, θα υπάρξει μια μίνι σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης στα πλαίσια του δείπνου της Πέμπτης".

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επίσης θα συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας και την αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα, είπε την Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker.

Οι υπουργοί αναμένεται να αξιολογήσουν την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις - τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα για να πληροί τις προϋποθέσεις του δεύτερου πακέτου διάσωσης.