ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή δανειοδότηση 250 εκατ. ευρώ στη Σερβία

Ευρωπαϊκή δανειοδότηση 250 εκατ. ευρώ στη Σερβία
Σε χορήγηση δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ προς τη Σερβία,θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κεντρικό στόχο την αξιοποίησή του...

Σε χορήγηση δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ προς τη Σερβία,θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κεντρικό στόχο την αξιοποίησή του στην προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπόζινταρ Ντιέλιτς.


Η δανειοδότηση αυτή, θα επιτρέψει στους Σέρβους επιχειρηματίες να έχουν την απαραίτητη οικονομική ρευστότητα με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να εξάγουν τα προϊόντα τους, στις περιφερειακές και διεθνείς αγορές, βελτιώνοντας την εξαγωγική ανταγωνιστικότητά τους.


Από το συνολικό ποσό του δανείου, τα 80 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη σερβική βιομηχανία αυτοκινήτου, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγικές δράσεις της, σε βαλκανικό, κεντροευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο.


Παράλληλα με την χορήγηση του δανείου ενισχύεται το επίπεδο οικονομικής ρευστότητας της σερβικής οικονομίας, στον ευαίσθητο τομέα των αναπτυξιακών δράσεων επενδυτικού χαρακτήρα, με επίκεντρο την επίτευξη στρατηγικών οικονομικών στόχων, όπως, η αύξηση των εξαγωγών.