ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Γ. Προβόπουλος

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Γ. Προβόπουλος
Αντίθετος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος...

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κρίνοντας ωστόσο απαραίτητη την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires, ο Γιώργος Προβόπουλος τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι ούτε απαραίτητη, ούτε επιθυμητή», εκτιμώντας ότι τα προβλήματα που θα δημιουργούσε θα ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που θα επέλυε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει «με ακόμα πιο γενναία μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ώστε να φτάσει και να ξεπεράσει τους στόχους της.

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος και με την ιδιότητά του ως μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι η αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο 1,25% δεν είναι απαραίτητα η πρώτη μιας σειράς διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων της Τράπεζας, όπως έχουν επισημάνει οι αναλυτές, την ίδια ώρα που οι ταραχές στον αραβικό κόσμο και οι αυξήσεις στις τιμές των διεθνών εμπορευμάτων εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις και προκαλούν αυξημένη αβεβαιότητα.

Πηγή: newscode.gr