ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τεχνολογία οδηγεί σε άνοδο τις αγορές της Ασίας

Η τεχνολογία οδηγεί σε άνοδο τις αγορές της Ασίας
Άνοδο σημειώνουν οι αγορές της Ασίας σήμερα Τετάρτη, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της εταιρίας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Intel οδήγησαν..

Άνοδο σημειώνουν οι αγορές της Ασίας σήμερα Τετάρτη, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της εταιρίας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Intel οδήγησαν σε ράλι τον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ η αύξηση των τιμών των μετάλλων στήριξε τις εταιρίες πρώτων υλών.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 165,79 μονάδες, σε ποσοστό 1,76%, και διαμορφώθηκε στις 9.606,82 μονάδες.

Τα κέρδη των αγορών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, βελτίωσαν το κλίμα στην αγορά που είχε πληγεί από την υποβάθμιση των προοπτικών της πιστοληπτικής αξιολόγησης των Ηνωμένων Πολιτειών και τις ανησυχίες για πιθανή αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα.

Το ευρώ ανακάμπτει από το χαμηλό δύο εβδομάδων, με τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία και τη Γερμανία να στηρίζουν τις προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, αυξάνοντας τις αποδόσεις του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Στις 09:05 ώρα Ελλάδος, το ευρώ σημείωνε άνοδο στα 1,4393 δολάρια. Η άνοδος των μετοχών σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου αναβίωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για εμπορεύματα, με το Brent να διαμορφώνεται στα 122 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 109,10 δολάρια.

Πηγή: newscode.gr