ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Πενσιλβάνια: Άφησε τη 12χρονη κόρη του να πεθάνει απο την πείνα - Την έδενε με χειροπέδες

Φρίκη στην Πενσιλβάνια: Άφησε τη 12χρονη κόρη του να πεθάνει απο την πείνα - Την έδενε με χειροπέδες

Ένα 12χρονο κορίτσι από την Πενσιλβάνια ζύγιζε μόλις 22 κιλά όταν πέθανε στα χέρια του «σατανικού» πατέρα και της φίλης του. Η Ματίλντα είχε βασανιστεί μέχρι θανάτου,.λένε οι Αρχές

Ένας πατέρας από την Πενσυλβάνια και η κοπέλα του αντιμετωπίζουν κατηγορίες αφού η 12χρονη κόρη του άνδρα πέθανε, ζυγίζοντας μόλις 22 κιλά και είχε τουλάχιστον μισή ντουζίνα σπασμένα οστά και άλλους μώλωπες, αποκάλυψαν οι εισαγγελείς.

Ο Ρέντελ Χόγκλαντ, 52 ετών και η σύντροφός του Σίντι Γουόρεν, 45, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι βασάνισαν, άφησαν να λιμοκτονήσει και κακοποίησαν την ανήλικη Mαλίντα. Κατηγορούνται επίσης ότι την αλυσόδεσαν σε ένα έπιπλο κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών στο σπίτι της οικογένειας στο West Caln Township, δυτικά της Φιλαδέλφειας.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 4 Μαΐου, αφού ο πατέρας της τη βρήκε να μην αντιδρά γύρω στις 7:30 μ.μ (τοπική ώρα) και πέθανε λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, το προσωπικό είδε ότι ήταν αδυνατισμένη και ζύγιζε μόλις 22 κιλά, δήλωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Τσέστερ.

Το μέσο βάρος για ένα 12χρονο κορίτσι είναι μεταξύ 30 και 58 κιλών, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Η Μαλίντα είχε μώλωπες σε όλο της το σώμα και τουλάχιστον έξι σπασμένα κόκαλα. Τα όργανά της επίσης είχαν υποστεί βλάβη, είπε το γραφείο του εισαγγελέα.

«Η Μαλίντα υπέμεινε βασανιστήρια που κανένα παιδί δεν έπρεπε να υπομείνει ποτέ. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους ιθύνοντες και τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που εργάστηκαν ακούραστα για αυτήν την υπόθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσέστερ.

«Μαζί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για τη Μαλίντα». Ένα άλλο παιδί στο σπίτι, ο 9χρονος γιος του Γουόρεν, φάνηκε να έχει καλή μεταχείριση, είπε ο εισαγγελέας της περιοχής. Η Μαλίντα εγκατέλειψε το σχολείο στο τέλος Νοεμβρίου και ξεκίνησε διαδικτυακή εκπαίδευση στο σπίτι, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Τα βίντεο από τα κινητά τηλέφωνα και τα μηνύματα στα τηλέφωνα και των δύο κατηγορουμένων που ανακτήθηκαν από τις αρχές δείχνουν ότι ο αστράγαλος της κοπέλας ήταν δεμένος με χειροπέδες στα έπιπλα και ότι κακοποιήθηκε φραστικά και από τον πατέρα και τη φίλη της, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Επίσης, φέρεται να την ανάγκασαν να μένει οκλαδόν και να τρέχει προς τη θέση της ενώ ήταν ακόμα δεμένη, είπε το γραφείο του εισαγγελέα. Όταν έκανε κάτι που δεν άρεσε στο ζευγάρι, της αρνούνταν γεύματα, ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.

Μετά την απομάκρυνσή της από το σχολείο, οι τοπικοί αστυνομικοί είπαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από το τοπικό ABC 6 ότι είχε «απίστευτα περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο».

Ο πατέρας της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χτύπησε ένα δέντρο ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της, σύμφωνα με μια ένορκη κατάθεση που έλαβε ο τοπικός σταθμός. Αλλά ο εισαγγελέας βρήκε αυτόν τον ισχυρισμό αμφίβολο. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουέστ Καλν, Κερτ Μαρτίνεζ, είπε ότι ο θάνατος της Μαλίντα ήταν μια «τρομερή περίπτωση παιδικής κακοποίησης».

Το ζευγάρι συνελήφθη στις 6 Μαΐου και κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά επίθεση, απαγωγή και άλλες σχετικές ποινικές κατηγορίες. Το ζευγάρι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σκληρότερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Ορίστηκε εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και για τους δύο.

Ευρωεκλογές 2024