Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα βγει η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Ευρωεκλογές 2024: Λίγα 24ωρα απέμειναν έως ότου ανοίξουν οι κάλπες για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα βγει η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων
1'

Την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα έχουμε και την πρώτη ασφαλή εκτίμηση των αποτελεσμάτων, περίπου δηλαδή στις 21:00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 23:00 αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα, όχι όμως για όλα τα κόμμα καθώς εκτιμάται ότι για τα κόμματα που βρίσκονται στη ζώνη του 3% εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να οριστικοποιηθεί αν θα εκλέξουν κάποιον ευρωβουλευτή ή όχι.

Τι θα γίνει στην Ευρώπη

Στις 21:15 αναμένεται η πρώτη προβολή πιθανού αποτελέσματος και στις 00:00 την πρώτη αξιόπιστη εκτίμηση για τις χώρες των «27».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών για την διευκόλυνση των εκλογέων, οι πολίτες, μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις» (https://mpp.ypes.gov.gr) ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 09:00 μέχρι 21:00 για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή