ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Λήγει αύριο, Δευτέρα 14 Ιουλίου η προθεσμία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με το υπουργείο Οικονομικών να ευελπιστεί πως οι πολίτες θα φανούν συνεπείς στις ημερομηνίες που έχει ορίσει για την υποβολή τους.


Σύμφωνα με το Υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί και νέα παράταση, οπότε όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους θα πρέπει να το κάνουν τις επόμενες ώρες προκειμένου να μην υποστούν τις κυρώσεις. Ωστόσο ανεπίσημα εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μια σιωπηρή παράταση, χωρίς αυτό να είναι ακόμα δεδομένο.

Υπενθυμίζεται πως όλοι οι φορολογούμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, τα εκκαθαριστικά εκδίδονται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και μπορούν να τυπωθούν από το φορολογούμενο, οι δόσεις πληρωμής του φόρου είναι προκαθορισμένες και οι πληρωμές τους θα γίνουν σε τρεις δόσεις.

Η αρχική ημερομηνία που είχε δώσει το υπουργείο στους φορολογούμενους προκειμένου αυτοί να κάνουν τη δήλωσή τους ήταν στις 30 Ιουνίου, ωστόσο δόθηκε παράταση για αύριο, 14 Ιουλίου.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα αντέξει το σύστημα του taxisnet την υποβολή τόσων δηλώσεων ταυτόχρονα, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σήμερα αναμένεται να γίνουν περισσότερες από 200.000 δηλώσεις!

Διαβάστε επίσης:

Κατάργηση απεργιών, μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις απαιτεί η Τρόικα