ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υποχωρήσεις» Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο

«Υποχωρήσεις» Παπακωνσταντίνου στο Μεσοπρόθεσμο
Αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών...

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ήταν έτοιμοι να ζητήσουν την παραίτησή του, ο υπουργός Οικονομικών υποχώρησε μερικώς όσον αφορά προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου.

Ενημερώνοντας βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου, δεσμεύτηκε πως το όριο του αφορολόγητου εισοδήματος παραμένει στα 12.000 ευρώ ετησίως.

Αφορολόγητη θα είναι επίσης η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ. Επίσης αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά θα έχει συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% έως 50.000 ευρώ, 3% έως 100.000 ευρώ και 4% πάνω από τις 100.000 ευρώ.

Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήλθε αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε ως τον ανασχηματισμό ως όρο για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκολουλόπουλος σημείωσε πως τα λεφτά, που επιδιώκει να πάρει το υπουργείο Οικονομικών από το Μεσοπρόθεσμο, θα μπορούσε να τα λάβει από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου παρατήρησε πως υπάρχει δημοκρατικό και πολιτικό έλλειμμα και διαπίστωσε κρίση εμπιστοσύνης τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Θόδωρος Οικονόμου ζήτησε να μην μεταταχθεί ο ΦΠΑ της εστίασης από το 13% στο 23%.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινούπουλος ζήτησε να επιβληθεί φόρος στα κέρδη των τραπεζών ενώ κάλεσε την εκκλησία να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου