ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσές αμοιβές για τους διοικούντες την Alpha Bank

Χρυσές αμοιβές για τους διοικούντες την Alpha Bank
Την ώρα που η Alpha Bank ζητά περικοπές και αναδιοργανώσεις τα στελέχη της δεν φαίνεται να τα εφαρμόζουν για τον εαυτό τους σε μια περίοδο που το...

Την ώρα που η Alpha Bank ζητά περικοπές και αναδιοργανώσεις τα στελέχη της δεν φαίνεται να τα εφαρμόζουν για τον εαυτό τους σε μια περίοδο που το ελληνικό δημόσιο στηρίζει συνολικά το τραπεζικό σύστημα τόσο σε επίπεδο ρευστότητας όσο και κεφαλαιακά.

Ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου τόσο για το εξάμηνο του 2010 όσο και για το σύνολο της περασμένης χρήσης αναφέρονται τα εξής.


Στην εξαμηνιαία ότι « Οι αμοιβές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών του Ομίλου και των Εντεταλμένων Γενικών Διευθυντών, οι οποίες επιβάρυναν τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου 2010, ανέρχονται σε €5.400 (σ.σ χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 5,4 εκ. ευρώ), (A‘εξάμηνο 2009: €6.462)» και στην ετήσια ότι «Οι αμοιβές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών του Ομίλου και των Εντεταλμένων Γενικών Διευθυντών, οι οποίες επιβάρυναν τα αποτελέσματα της χρήσεως 2010, ανέρχονται σε €11.849 (31.12.2009: €12.760)».

Σε απόλυτα μεγέθη προκύπτει ότι τα στελέχη της Alpha μείωσαν τις αμοιβές τους το 2010. Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι στο δεύτερο εξάμηνο τις αύξησαν τόσο σε σχέση με το πρώτο όσο και με το αντίστοιχο του 2009 παρά το γεγονός ότι η ύφεση βάθυνε και η τράπεζα βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές πιέσεις.

Συγκεκριμένα από τα δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 οι αμοιβές των διοικούντων ήταν 6,449 εκ Ευρώ έναντι 5,4 εκ Ευρώ του πρώτου εξαμήνου αλλά και έναντι 6,298 εκ Ευρώ στο β εξάμηνο του 2009.

Το γεγονός αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία από την εξέλιξη συναλλαγών συνδεδεμένων μερών που αναφέρονται παρακάτω όπου παρατηρούνται διαφορές στους επιμέρους λογαριασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr