Μια στις 6 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν περνά τα stress tests

Μια στις 6 Ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα καταφέρει να περάσει τα stress tests όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters...

Μια στις 6 Ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα καταφέρει να περάσει τα stress tests όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Αρχή για τις Τράπεζες, πρόκειται να ανακοινώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες ότι 10-15 από τις 91 τράπεζες επηρεάζονται σημαντικά από την κρίση στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και θα προέρχονται από τις χώρες αυτές.

Σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των ελέγχων των τραπεζών, η EBA, η οποία διεξάγει τους ελέγχους, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που καθορίζει τα μακροοικονομικά σενάρια, πιέζουν να αποτύχουν περισσότερες τράπεζες στα τεστ αντοχής σε σχέση με τις 7 που απέτυχαν πέρυσι.

«Πόσες αναμένουμε να αποτύχουν; Θα έλεγα 10 με 15», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η EBA επιθυμεί ο αριθμός των τραπεζών που θα αποτύχουν στα τεστ αντοχής να κυμαίνεται σε αυτό το ποσοστό για να αποδείξει ότι οι έλεγχοι είναι σοβαροί, επεσήμανε μία άλλη πηγή, προσθέτοντας ότι η Αρχή δεν θέλει να πιέσει για την αποτυχία περισσότερων τραπεζών φοβούμενη ότι ενδέχεται να σπείρει τον πανικό και να εντείνει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή