ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Παράδοξα χαρμόσυνο Email από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών

WSJ: Παράδοξα χαρμόσυνο Email από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών
Πρωτοφανής ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εκθέτει την Ελλάδα. Ένα ελάχιστης σοβαρότητας email, κάνει σήμερα τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ...

Πρωτοφανής ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, εκθέτει την Ελλάδα. Ένα ελάχιστης σοβαρότητας email, κάνει σήμερα τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, δημιουργώντας τις χειρότερες εντυπώσεις σε μια περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας βάλλεται καθημερινά.

«Όταν οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να μείνουν συντονισμένοι γιατί η τηλεδιάσκεψη του Έλληνα Υπ.Οικ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΕ, «τρόικα», είχε τελειώσει, το γραφείο τύπου του υπουργού διένειμε την είδηση με ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Έκπληξη!!! Μόλις πριν λίγο τελείωσε η τηλεδιάσκεψη... Σύντομα αναμένεται μικρή ανακοίνωση...», αναφέρει η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας τα τρία θαυμαστικά και σημειώνοντας πως όλα αυτά προέρχονται «από μια χώρα που είναι στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και που απειλεί να γονατίσει την παγκόσμια οικονομία»

Το δημοσίευμα μάλιστα της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας αναφέρεται και στα σενάρια που δημιούργησε, μεταξύ των δημοσιογράφων, το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα. «Έρχονταν καλά νέα; Μήπως οι δύο, διαπραγματευόμενες πλευρές κατέληξαν σε μια αναπάντεχη συμφωνία; Μήπως η τρόικα είχε μαλακώσει στα αιτήματά της για απολύσεις στον δημόσιο τομέα, έχοντας υποσχεθεί ακόμη μια δόση των χρημάτων για να εξορκίσει την πτώχευση; Στο τέλος, ωστόσο, η δήλωση απλώς έλεγε ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν την Τρίτη. Χωρίς ουσιαστικές ειδήσεις - καμία συμφωνία, αλλά και καμία αναφορά στις συνομιλίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα μάλιστα ειρωνεύεται τα τρία θαυμαστικά του ηλεκτρονικού μηνύματος, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως, κάθε ημέρα κέρδος για την Ελλάδα, φαίνεται να αξίζει τρία θαυμαστικά!!!