ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράιχενμπαχ: Ο νέος υπερ -διαχειριστής της Ελλάδας

Ράιχενμπαχ: Ο νέος υπερ -διαχειριστής της Ελλάδας
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς το δήλωσε ξεκάθαρα...

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς το δήλωσε ξεκάθαρα: Για να πάει η Ελλάδα σε λύση «κουρέματος» του χρέους και να στηρίξει την όλη διαδικασία η Γερμανία απαιτούνται ανταλλάγματα. Ένα από αυτά είναι η εθνική μας κυριαρχία.


Η κ. Μέρκελ το είπε διαφορετικά: "Οι χώρες που δεν έχουν τηρήσει επανειλημμένως τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πιθανότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς τους".


Αυτές οι δηλώσεις καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα θα απολέσει εντελώς την ήδη χαμένη δημοσιονομική κυριαρχία της, ενώ όλα τα σενάρια γερμανικής εμπνεύσεως έχουν μια κοινή συνισταμένη: τουλάχιστον δεκαετής λιτότητα για την Ελλάδα...


Ποιος θα αναλάβει τα δημοσιονομικά της χώρας σε μια τέτοια περίπτωση. Οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται πως έχουν βρει την λύση.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Real News, η Ε.Ε. έχει διαμηνύσει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εκλογών καθώς είναι δαπανηρές.


Επιπλέον θα επιδεινώσουν περαιτέρω το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.


Ο αξιωματούχος αναφέρει πως η κυβέρνηση ενθαρρύνεται να επιδιώξει σχηματισμό οικουμενικού συνασπισμού ενώ η Ευρωζώνη επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του κοινού νομίσματος ακόμη και σε περίπτωση συντεταγμένης χρεοκοπίας.


Ο ρόλος του Ράιχενμπαχ


Ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ (task force), φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος στο να αναλάβει να «συμμαζέψει» την χώρα μετά από μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας.


Επίσης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μπομπ Τράα είναι το πρόσωπο που προορίζεται για να αναλάβει ρόλο υπερ-επιτρόπου των ελληνικών τραπεζών.


Σε αυτή άλλωστε την κατεύθυνση Γερμανία και Ολλανδία προωθούν την θεσμοθέτηση "επιτρόπου για το ευρώ", για υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα , ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Χερμαν Βαν Ρομπέι στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου, για την ενιαία οικονομική διακυβέρνηση.

Πηγή: newscode.gr