ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Κάιντα στρατολογεί μέλη στη Λιβύη

Η Αλ Κάιντα στρατολογεί μέλη στη Λιβύη

Μέλη από τη Λιβύη προσπαθεί να στρατολογήσει η Αλ Κάιντα, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το τρομοκρατικό δίκτυο έχει στείλει για το σκοπό αυτό στελέχη της στη Λιβύη.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα έμπειρο στέλεχος της οργάνωσης που για ένα διάστημα είχε κρατηθεί στη Βρετανία και εστάλη στη Λιβύη από τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σύμφωνα με το CNN.

Ο άνδρας αυτός έφτασε στη Λιβύη τον Μάιο και φέρεται να έχει στρατολογήσει μέχρι τώρα περίπου 200 άνδρες από τα ανατολικά της χώρας, προσθέτει το CNN, το οποίο διευκρινίζει ότι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν τη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένα άλλο στέλεχος της Αλ Κάιντα, που έχει λιβυκό και ευρωπαϊκό διαβατήριο, συνελήφθη την ώρα που κατευθυνόταν προς τη Λιβύη στην περιοχή του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε ποια από τις δύο χώρες, επισημαίνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Αλ Κάιντα έχει εγκατασταθεί στη Λιβύη», δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η τρομοκρατική οργάνωση «έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να κερδίσει τις καρδιές των Λίβυων», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι η χώρα δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την Αλ Κάιντα.